Direct door naar content
Met ‘het trucje van Epke’ gaat Erik voor goud in Abu Dhabi afbeelding nieuwsbericht

Met ‘het trucje van Epke’ gaat Erik voor goud in Abu Dhabi

25 februari 2019

Zijn prijzenkast zit al bomvol, maar Special Olympics turner Erik van Loenen (32) wil meer. Bij de Special Olympics World Games in Abu Dhabi wil hij maar één ding en dat is goud. Om die klus te kunnen klaren kreeg hij bovendien tips van wereldkampioen Epke Zonderland.

Van Loenen kreeg overigens niet alleen tips op weg naar Abu Dhabi. Sterker nog: hij mocht eind december 2018 samen met zijn idool Zonderland ook nog eens optreden in een volle Ziggo Dome. 

Uitdaging 
In oktober 2018 werd de Oranjeturner via social media namelijk uitgedaagd door Van Loenen. "Hee Epke, flying Dutchman. Je vliegt toch zo graag? Maar vlieg je mij voorbij? Of durf je soms niet?", zei van Erik in de uitdagingsvideo voor de PlayUnified-campagne van Special Olympics Nederland. 

Ziggo Dome
De positieve respons volgde al snel. Twee maanden later betraden Zonderland en Van Loenen de Ziggo Dome tijdens A Touch of Gold - de eindejaarsshow van de Nederlandse gymnastiekunie - , waar ze samen turnden op de brug. "Ik wilde samen met Epke sporten op de brug en ik ben blij dat we dat in de Ziggo Dome hebben gedaan. Het was supergaaf om daar te staan en een mooie aanloop naar de Special Olympics", vertelt Erik. 

Trucje van Epke
Die challenge gaf de turner uit Vaassen immers extra energie voor de Special Olympics World Games, waar hij van 14 tot 21 maart aan mee doet. "Daar wil ik het natuurlijk supergoed doen. Ik ga voor goud. Hoe ik dat ga doen? Met het 'trucje van Epke'." Wat dat trucje is? Rustig blijven en je eigen ding doen. "Je moet jezelf niet gek laten maken, maar rustig blijven. Gewoon je eigen ding doen en genieten van het moment", gaf Zonderland als belangrijkste tip aan Van Loenen.

Het zijn de woorden die Erik inmiddels in zijn geheugen heeft gegrift. Bij elk interview herhaalt hij ze weer even. Want Van Loenen weet één ding zeker: met het trucje van Epke is een gouden plak bijna niet te missen. 

Bekijk hier nog een item van Omroep Gelderland over Erik: 

Foto: Special Olympics Nederland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: