Direct door naar content
Anna Israëls geeft Oranjeturnster Vera tips afbeelding nieuwsbericht

Anna Israëls geeft Oranjeturnster Vera tips

10 maart 2019

Met de Special Olympics World Games in aantocht begint de spanning voor turnster Anna Israëls langzaam te stijgen. De laatste puntjes worden nog op de spreekwoordelijke 'i' gezet en onlangs kreeg ze daarbij nog wat hulp van Oranjeturnster Vera Jonker van topclub TON Almelo.

Tijdens een speciale training van de Nederlandse Special Olympics turnploeg en de topturnsters van Klaverblad TON Almelo zag Anna haar kans schoon om Jonker naar allerlei turntips te vragen.

Tips van Vera Jonker
Vooral op het onderdeel sprong vroeg Anna van alles en nog wat. Zelf had ze maandenlang geoefend op het ophurken op de pegasus gevolgd door een streksprong. “Ik wilde heel graag een mooie sprong laten zien aan de topturnsters in Almelo en daarvoor heb ik heel hard getraind. Gelukkig is het me gelukt”, glunderde ze. Toch was de turnster nog niet helemaal tevreden. “Hij kan nog beter volgens mij." Al snel liep ze daarom naar Jonker. “Heb je nog tips voor mij, Vera?”, vroeg ze.

Uitgedaagd
Jonker gaf hier en daar wat kleine aanwijzingen maar voordat ze daadwerkelijk iets kon laten zien werd ze al uitgedaagd. “Wil jij mijn sprong niet een keertje doen?”, lachte Anna. “Natuurlijk, ik vond hem er eigenlijk wel heel cool uit zien. Daar komt-ie hoor”, zei Vera vlak voor haar aanloop.

Armen omhoog 
Probleem- en foutloos voerde ze de sprong uit. Toch ontdekte Israëls nog één klein foutje: “Voordat je begint moet je wel je armen omhoog doen, hoor”, lachte Anna. "Oh ja, dat was ik vergeten", zei Vera gauw. 

Waardevolle tips
In de turnhal van de IISPA was de Oranjeturnster druk bezig met het geven van allerlei tips aan de Special Olympics-gangers. Voor Anna waren alle tips meer dan welkom. “Ik heb heel veel geleerd van de turnsters, zeker van Vera. Naast de tips op sprong vertelde ze me dat ik me bij balk op één punt moet focussen. Op vloer gaat de koprol achterover door haar tips steeds beter."  De Special Olympics turnster is door de tips helemaal klaar voor het toernooi in Abu Dhabi. "Ik heb er zin in en ga ontzettend hard mijn best doen", glimlachte Anna. 

Foto: De Special Olympics turnploeg samen met de topturnsters van TON Almelo. Anna zit vooraan in de split.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: