Direct door naar content
Team Uniek bij Let's Twirl  afbeelding nieuwsbericht

Team Uniek bij Let's Twirl

11 maart 2019

Ben je op zoek naar een unieke sport? Hou je van dansen en bewegen op muziek? Vind je het leuk om te trainen in een team, maar heb je een handicap? Dan is het twirling team Uniek iets voor jou! Niets moet, alles mag! Met behulp van verschillende attributen, leuke muziek en door aan te sluiten op het niveau van de sporter(s) wordt er op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met twirlen.

Team uniek is bedoeld voor kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap, verstandelijke handicap, meervoudige handicap en/of een niet- aangeboren hersenletsel. Iedereen is welkom en bij ons is iedereen gelijk! De trainingen vinden plaats bij “De Kruisakkers”, De Kruisakkers 5, 6662 DV Elst op woensdag van 17.30 tot 18.30 uur. De contributie bedraagt 15 euro per maand, waarvan de eerste drie trainingen gratis zijn. Kom jij ook naar de eerste training op 10 april? Meer informatie? Neem contact op met Inge de Klein: lets_twirl@outlook.com of 06-53876747

Lees hieronder het korte verhaal van ambassadeur Amber (foto).

Amber is een meisje van 13 jaar. Al jaren gaat Amber als trouwe supporter mee naar wedstrijden van haar drie zussen die al jaren bij Doskonale zitten. Amber vertelde aan de coach, dat zij zich anders voelt dan anderen. Maar dat zij ook wilt sporten net als haar zussen. Amber wilde ook laten zien wat zij kon met een baton. Zo gezegd zo gedaan. Uit de vraag van Amber is in Breda het eerste twirling team ontstaan voor mensen met een handicap onder de noemen Paradoskonale. Amber zit in een elektrische rolstoel en kan maar één arm gebruiken, ze kan niet praten. maar als je haar ziet,  zie je haar genieten. Door haar doorzettingsvermogen en haar wilskracht kun je heel ver komen. Iedereen kan deelnemen, als je maar wilt! Een beperking hoeft geen belemmering te zijn, om te kunnen twirlen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: