Direct door naar content
Where to go: zeilen met een beperking! afbeelding nieuwsbericht

Where to go: zeilen met een beperking!

09 maart 2019

Het is de laatste weken weer steeds zonniger. Dat betekent ook dat het goed weer wordt om het water op te gaan om te gaan zeilen. Lekker de wind in de zeilen en je haren! In Nederland kun je op verschillende plekken zeilen in aangepaste boten, waar je zelfs als je in een rolstoel zit aan het roer kunt staan.

Sailability
Bij Sailability maakt het niet uit wat voor beperking je hebt: iedereen kan daar leren zeilen en de kracht van de wind voelen. Sailability heeft vijftien locaties door het hele land waar je aangepast kunt zeilen. Hier zijn altijd begeleiders aanwezig om je te helpen bij het instappen. De boten van Sailability zijn ook zo gemaakt dat ze niet te veel wiebelen. Dat is wel handig als je minder zitbalans hebt. Ook als je een visuele beperking hebt dan kun je eerst onder begeleiding en later met een walkie-talkie leren zeilen. Klinkt dat als de wind in je oren en wil je meer informatie? Kijk dan eens hier.

SailWise vakanties
Wil je deze zomer een langere periode kunnen zeilen? Dan zijn de vakanties van Sailwise een echte aanrader. Zij verzorgen al 40 jaar watersportvakanties voor mensen met een beperking. Ze hebben er dus ervaring en verstand van! Het motto van Sailwise: iedereen kan watersporten. Of je nu in een rolstoel zit, een visuele beperking of een verstandelijke beperking hebt: bij Sailwise wordt voor iedereen een manier gevonden zodat je op het water van de zon en de wind in de zeilen kunt genieten.

Grote zeilboten
De vier van Sailwise accommodaties zijn volledig aangepast, oftewel: rolstoelvriendelijk en comfortabel en van alle gemakken voorzien. Watersporteiland Robinson Crusoe midden in de Loosdrechtse Plassen is bijvoorbeeld zo ingericht dat iedereen daar zonder problemen kan kennismaken met allerlei watersporten zoals zeilen, waterskiën en kanoën. Daarnaast heeft Sailwise ook een aantal grotere zeilboten waar je met een groep langere zeiltochten kunt maken. Wil je meer weten over de vakanties van SailWise? Kijk dan eens hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: