Direct door naar content
Dit was het opvallendste nieuws van afgelopen week afbeelding nieuwsbericht

Dit was het opvallendste nieuws van afgelopen week

07 maart 2019

In het nieuwsoverzicht van afgelopen week natuurlijk het carnaval, een game-team en speelgoedrolstoelen. 

Prinses Carnaval met gehoorapparaat
In Oosterhout hadden ze tijdens het carnaval een opvallende jeugdprinses. Op het eerste gezicht zie je niks aan Lotte Blom (8), maar als je goed kijkt zie je dat ze een gehoorapparaat draagt. Ze schaamt zich daar ook totaal niet voor. Tijdens Carnaval ziet ze er ook wel een voordeel in: “Wanneer de herrie op het podium teveel is zet ik mijn apparaatje lekker uit! Dat kunnen de anderen niet.” 

Een E-sports team met gamers met een beperking
Alexander Nathan (30) was afgelopen weekend in het nieuws omdat hij een eigen E-sports team heeft opgericht voor gamers met een beperking. "Een handicap zou geen hindernis moeten zijn voor gamers. Iedereen met een beperking kan streven naar de top”, zei hij in een interview met de NOS. In zijn team zitten spelers van over de hele wereld. Zo heeft een teamgenoot in IJsland met maar twee vingers en een ander maatje uit Duitsland kan alleen zijn mond gebruiken. Bekijk het item hier terug. 

Speelgoedrolstoelen
Een mooie Britse uitvinding zagen we deze week van de organisatie Toy Like Me. Zij maken speelgoedrolstoelen voor kinderen om hun pop of knuffel in te doen. Met deze kleine rolstoelen willen de bedenkers ook iets bereiken bij zowel valide als minder valide kinderen. Door te spelen met een rolstoel raken valide kinderen meer gewend aan rolstoelen en voor kinderen met een beperking kan het spelen met een rolstoel ook zelfvertrouwen geven. Tof toch?! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: