Direct door naar content
Leon geeft dankzij zijn vader bokslessen aan mensen met Parkinson afbeelding nieuwsbericht

Leon geeft dankzij zijn vader bokslessen aan mensen met Parkinson

08 maart 2019

 

De vader van Leon Pijnenburg werd een aantal maanden geleden gediagnosticeerd met Parkinson. Leon is zelf sport- en boksinstructeur en is zijn vader gaan trainen. Na vier maanden zag hij een heel ander mens: zijn vader kan weer zelfstandig zitten en opstaan, in en uit bed komen en durft zelfs weer auto te rijden. Hij heeft zijn zelfvertrouwen weer terug. In de tussentijd is Leon gaan zoeken naar mogelijkheden rondom Parkinson Boksen. Hij vond een boksschool waar ze boksles geven aan mensen met Parkinson. Leon deed de training en was meteen verkocht. Hij is zelf een opleiding gestart en is inmiddels gecertificeerd Parkinson bokscoach.

Binnenkort gaan de bokslessen van Leon voor mensen met Parkinson van start in Fitland Den Bosch. Er wordt getraind op verschillende manieren om mensen met Parkinson een betere kwaliteit van leven te geven. Waarom boksen? Er wordt gewerkt aan beweeglijkheid, flexibiliteit, snelheid, kracht, balans, hand-, oogcoördinatie en voetenwerk. Uit onderzoek is gebleken dat deze intensieve training de ziekte beperkt en vertraagd.

Boksen voor mensen met Parkinson
Fitland Den Bosch, Hedikhuizerweg 15
Eerste les op 22 maart van 11:00 tot 12:00 uur
Spullen zijn aanwezig en de eerste les is gratis.
Zie ook: https://www.unieksporten.nl/sportaanbieder/4976/boxing-boldy/7336/boksen
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: