Direct door naar content
Sport jezelf elke dag gelukkig!  afbeelding nieuwsbericht

Sport jezelf elke dag gelukkig!

20 maart 2019

Vandaag is het de internationale dag van geluk. Een extra reden om gelukkig te zijn, toch? Maar wist je dat sport ook een positief effect heeft op je gelukshormoon? Kortom, sport jezelf gelukkig! 

De reden waarom je gelukkig wordt van sporten is simpel. Dat heeft namelijk alles te maken met endorfinen, ook wel de gelukshormonen. Die komen vrij tijdens het sporten. Endorfinen zijn door het lichaam zelf aangemaakte stofjes die vrijkomen in de hersenen en een pijnstillende en plezieropwekkende werking hebben. 

Gelukshormonen
Sporten speelt bij de aanmaak van die zogenaamde endorfinen daarom een cruciale rol. Dagelijks intensief bewegen blijkt wat dat betreft erg effectief te zijn bij een lichte tot matige depressie. Sporten maakt dus echt gelukkig! Drie tot vier keer sporten met een middelmatige intensiteit heeft het grootste effect op je gelukshormonen. 

Met mate
Toch maakt sporten niet altijd gelukkig: te intensief of te vaak sporten kan namelijk een averechts effect hebben. Sport dus met mate! 

Positiviteit
Endorfine zorgt overigens vooral voor een kort effect. Voor langduriger geluk zijn nog veel andere zaken nodig, zoals bijvoorbeeld gezondheid en positiviteit. 

Combineren met gezelligheid
Kortom: combineer het sporten met een gezond leven en veel gezelligheid en positiviteit! Dat zorgt ervoor dat je elke dag weer gelukkig wakker wordt. En dat willen we toch allemaal ;-)? 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: