Direct door naar content
Tips voor het boeken van je tofste vakantie afbeelding nieuwsbericht

Tips voor het boeken van je tofste vakantie

26 maart 2019

Het is buiten steeds vaker mooi weer en dat werkt aanstekelijk. Krijg jij ook zo'n zin in een toffe, zonnige vakantie? Dan is het tijd om te gaan boeken! Hierbij wat tips om rekening mee te houden. 

Er komt veel kijken bij het boeken van een vakantie. Naast een geldig paspoort, een aardig zakcentje en de juiste spullen moet je met best wel wat zaken rekening houden. 

1. Regel fijn vervoer! 
Met de trein, de auto of het vliegtuig? Zorg ervoor dat het vervoer geschikt is en geen extra rompslomp met zich meebrengt! Check vooraf of je met je rolstoel de trein of het vliegtuig wel in kan bijvoorbeeld. 

Als je met een rolstoel of een prothese op reis gaat, dan kan het voorkomen dat er extra controles zullen plaatsvinden bij de douane op het vliegveld. Houd dus rekening met wat extra tijd. 

Soms kan het voorkomen dat je flinke afstanden moet afleggen op het vliegveld. Denk ook daar over na: wellicht wil je een leenrolstoel hebben om de afstanden te overbruggen. Of misschien kan je juist extra beenruimte of bagageruimte gebruiken? Allemaal dingen om vooraf even over na te denken en ze vervolgens te regelen. 

2. Check of de accommodatie waar je wilt overnachten geschikt is voor jouw beperking
Niet alle hotels, appartementen of AirBnB's bieden de juiste voorzieningen. Zorg er dus voor dat je een goede accommodatie uitkiest die voldoet aan jouw wensen. 

Welke voorzieningen voor jou belangrijk zijn kun je uiteraard zelf bepalen. Kies op basis van deze criteria een geschikte locatie. Vragen? Schakel dan een reisbureau- of organisatie in voor meer hulp! 

3. Plan je uitjes vooraf! 
Wil je graag het een en ander ondernemen tijdens je vakantie? Plan dan je uitjes vooraf! Zo voorkom je eventuele problemen. Je kunt namelijk de organisatie vooraf vertellen over je beperking zodat ze daar rekening mee kunnen houden of zelfs een leuk uitje op maat kunnen organiseren. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×