Direct door naar content
Start pilotproject: Uniek sportvervoer afbeelding nieuwsbericht

Start pilotproject: Uniek sportvervoer

13 maart 2019

Een van de belemmeringen voor mensen met een beperking om te gaan sporten, is het vervoer van en naar hun sportvereniging. De provincie test met dit project in de gemeenten Waalwijk, Dongen, Goirle en Tilburg een nieuwe manier van sportvervoer.

Het gaat om mensen die geen gebruik kunnen maken van regulier openbaar vervoer. Peter Balmakers, coördinator G-voetbal bij SVG Tilburg: “Die krijgen van de gemeente een WMO-pas om gebruik te maken van de zogenoemde regiotaxi. Bij Wmo-vervoer (Wet maatschappelijke ondersteuning) gelden echter speciale regels, zoals een marge voor het ophalen van de reiziger. Met name voor teamsporters is een half uur later aankomen voor de training, en/of een half uur eerder vertrekken een probleem.” Gisteravond werden de eerste deelnemers, enkele sporters van de G-voetbalteams van SVG, naar hun sportvereniging gebracht.

Uniek Sportvervoer op maat

De proef wordt uitgevoerd door ZET, een provinciale partner. Overige partners zijn Sportservice Noord-Brabant, het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant, regiovervoer Midden-Brabant en de 4 gemeenten. Bij dit proefproject worden ritten van een team gecombineerd. Dat wordt geregeld vanuit de sportclubs. De club meldt het team aan en geeft de ritten voor trainingen en wedstrijden door. Het Regiovervoer regelt daarna de ritten. De proef loopt 3 maanden en telt op dit moment 50 deelnemers, waaronder ook enkele sporters uit Hilvarenbeek en Loon op Zand. “Met deze pilot hopen we inzicht te krijgen in de voor- en nadelen van sportvervoer op maat. Zo kunnen we onderzoeken of het mogelijk is dit in Brabant in te gaan voeren”, vertelt gedeputeerde Henri Swinkels, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Probeer Para-ijshockey tijdens clinic

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×