Direct door naar content
Checklist voor het reizen met een prothese afbeelding nieuwsbericht

Checklist voor het reizen met een prothese

19 maart 2019

Een goede voorbereiding is voor elke reis belangrijk. Maar als je met een prothese op reis gaat moet je vaak aan nog net iets meer dingen denken. Ga jij binnenkort op reis? Neem dan deze checklist nog even door! 

1. Onderzoek je prothese voordat je op reis gaat
Check voordat je op reis gaat je prothese nog even op barstjes, vreemde geluidjes of scheurtjes. Een afwijking aan je prothese kun je namelijk maar beter ontdekken voordat je op reis gaat. Dan kun je hem voor vertrek namelijk nog laten repareren! 

2. Neem voldoende spullen mee
En nee, dan doelen we niet op een tandenborstel, zonnebrand, schone kleren of je zwempak. Met voldoende spullen doelen we op (antibacteriële) zeep om je prothese schoon te maken of babypoeder om de huid rondom de prothese schoon te houden. Ook prothese kousen kunnen op vakantie nog wel eens van pas komen. Denk dus na over de spullen die jij nodig denkt te hebben voor een goede verzorging van je prothese. Liever een volle koffer dan er tijdens de vakantie achter komen dat je dingen mist.

3. Bereid je voor op de vliegreis en het vliegveld
Ga je vliegen? Dan kan het voorkomen dat er extra controles zullen plaatsvinden bij de douane op het vliegveld. Houd dus rekening met wat extra tijd. Soms kan het voorkomen dat je flinke afstanden moet afleggen op het vliegveld. Denk ook daar over na: wellicht wil je een leenrolstoel hebben om de afstanden te overbruggen. Of misschien kan je juist extra beenruimte of bagageruimte gebruiken? Allemaal dingen om vooraf even over na te denken en ze vervolgens te regelen. 

4. De juiste accommodatie
Niet alle hotels, appartementen of AirBnB's bieden de juiste voorzieningen. Zorg er dus voor dat je een goede accommodatie uitkiest die voldoet aan jouw wensen. Welke voorzieningen voor jou belangrijk zijn kun je uiteraard zelf bepalen. Kies op basis van deze criteria een geschikte locatie. Vragen? Schakel dan een reisbureau- of organisatie in voor meer hulp! 

5. Rustig blijven en plezier maken!
Reizen met een prothese is niet altijd makkelijk. Het kan soms lastige situaties opleveren of (extra) lang duren. Zorg ervoor dat je rustig blijft, in welke situatie dan ook. Vergeet daarnaast vooral niet om te genieten. Het is misschien niet altijd eenvoudig met een prothese, maar je gaat op vakantie voor je plezier. Houd dat dus in je achterhoofd! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: