Direct door naar content
Op welke subsidies heb je recht met een beperking?  afbeelding nieuwsbericht

Op welke subsidies heb je recht met een beperking?

15 juli 2020

Sport is natuurlijk hartstikke leuk, maar helaas niet altijd gratis. Doordat je een beperking hebt maak je vaak ook extra kosten. Denk aan een andere rolstoel, protheses of vervoer. Gelukkig bestaan voor jou allerlei subsidieregelingen waar jij recht op hebt. 

Als je in die jungle van subsidies duikt, zul je snel verdwaald raken. Laten wij je daarom een beetje op weg helpen door een aantal mogelijkheden van financiële ondersteuning voor jou uit te lichten. 

WMO
Allereerst is er de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) die bedoelt is voor mensen met een minimaal inkomen. Het doel van deze regeling is om jou zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en om je te helpen deel te nemen aan de maatschappij. Onder dat laatste valt sport natuurlijk ook! Zo kun je met de WMO de extra kosten voor vervoer of een sportrolstoel (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Doordat de uitvoering door de gemeente wordt gedaan, kan het beleid met WMO sterk per gemeente verschillen. 

Jeugdsportfonds Sport & Cultuur
Daarnaast helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur ook in veel gemeenten gezinnen die het niet zo breed hebben om kinderen tussen de 4 en 18 op weg te helpen met sporten. Voor kinderen met een beperking bestaat in veel regio’s een aparte regeling. 

In jouw gemeente?
Wil je weten hoe het in jouw gemeente is geregeld? Kijk dan op de pagina ‘financiën’ en kom meer te weten. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: