Direct door naar content
Dit was het belangrijkste nieuws van afgelopen week afbeelding nieuwsbericht

Dit was het belangrijkste nieuws van afgelopen week

14 maart 2019

In het nieuwsoverzicht van afgelopen week natuurlijk het werelduurrecord van Jetze Plat, de documentaire 'Voor het donker wordt' en de Special Olympic World Games.

Jetze Plat verpulvert werelduurrecord
Yes! Onze sporter van de maand heeft het werelduurrecord verpulverd! Paralympisch kampioen Jetze Plat ging woensdag op de wielerbaan in Alkmaar keihard te keer op zijn handbike en reed een record van 44 kilometer en 749 meter. Daarmee verbeterde hij het oude record van Geert Schipper (42 kilometer en 165 meter). “Ik droomde altijd om de beste en snelste handbiker van de wereld te worden. Bij het WK vorig jaar was ik op dat moment de beste, maar de snelste was ik nog niet. Dat kun je wat mij betreft wel aflezen aan het werelduurrecord," vertelde Jetze eerder al aan ons. 

Voor het donker wordt
Dinsdag werd de documentaire 'Voor het donker wordt' uitgezonden op NPO3. De documentaire gaat over de zusjes Lotte en Roos, die lijden aan het syndroom van Usher. De zusjes worden door dit syndroom op een gegeven moment blind en doof. In de documentaire wordt duidelijk wat voor invloed dit nu al op hen heeft. Hun verhaal geeft een kleine glimp in het leven van iemand met deze ziekte en maakte dan ook diepe indruk op de kijkers. Het verhaal kun je via deze link terugkijken op de website van Uitzending Gemist.

Special Olympics World Games
De Nederlandse delegatie is op 7 maart naar Abu Dhabi afgereisd om daar deel te nemen aan de Special Olympics World Games. Schiphol maakte zelfs een speciale YouTube video over het grootste vertrek van de Nederlandse ploeg. Het internationale toernooi gaat op 14 maart van start liefst 64 Nederlandse sporters met een verstandelijke handicap zullen daar in actie komen. 

TeamNL kun je volgen via de speciale blogs op de website van Special Olympics Nederland. Daar kun je uiteraard ook van alles lezen over de prestaties van de Nederlandse ploeg. Moedigen jullie ze ook even (extra) aan? 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: