Direct door naar content
10 inspirerende boeken over sporters met een beperking afbeelding nieuwsbericht

10 inspirerende boeken over sporters met een beperking

23 maart 2019

De Boekenweek is weer van start. We hebben daarom even in onze boekenkast gekeken voor mooie en inspirerende boeken over sporters met een beperking. Dit zijn mustreads voor jou!

Esther Vergeer: kracht en kwetsbaarheid
Esther Vergeer is door haar prestaties en inzet met haar foundation nationaal en internationaal een boegbeeld van de gehandicaptensport. In deze biografie vertelt ze openhartig over haar leven in en buiten de sport. 

Xtreme – Chris Vos
Paralympisch snowboarder is een vechter. Dat blijkt zeker uit dit boek dat het moment van zijn heftige ongeluk in de tuin beschrijft tot aan zijn successen in het snowboarden. 

Lucky Shot  - Marc van der Kuilen 
Dit is het bizarre verhaal van Marc van der Kuilen, dat van een oorlogsdrama tot een paralympische droom gaat. De kracht druipt van dit boek af!

LEEF - Bibian Mentel
Bibian Mentel kreeg sinds het jaar 2000 negen keer de diagnose kanker. In LEEF lees je hoe Bibian na elk slechtnieuwsgesprek snel de knop omzet en hoe ze er heel bewust voor kiest om te leven.

Was Getekend (2)
In deel 2 van Was Getekend vertellen 16 paralympisch sporters, waaronder Jetze Plat en Alyda Nobruis, overdrama en kracht, over hindernissen en nieuwe kansen, angst, acceptatie en ambitie en over levens waarin elke dag topprestaties geleverd moeten worden.

The Great Marc Evers 
Dit is het ontroerende en inspirerende verhaal van zwemmer Marc Evers, die autistisch is en een verstandelijke beperking heeft. Toen hij twee stelden artsen vast dat hij nooit zou kunnen praten, maar 18 jaar later staat hij toch op de Paralympische Spelen van Londen: hij praat, loopt, fietst en blijkt vooral keihard te kunnen zwemmen. 

Terugslaan bij tegenslag – Sharon van Walraven
Het inspirerende verhaal van een wereldtopper in het rolstoeltennis die openhartig vertelt over de operaties, de pijn en de teleurstellingen in haar leven, maar ook over de sportieve hoogtepunten waar ze met volle teugen van geniet.

Paniek - Aniek van Koot
Boek over de innerlijke strijd van rolstoeltenniskampioene Aniek van Koot die in 2013 de nummer 1 op de wereldranglijst van het rolstoeltennis werd. 

My Sweetest victory - Alex Zanardi 
Engelstalig boek over Formule 1-coureur Alex Zanardi die bij een crash zijn beide benen verloor, maar toch vastbesloten weer terug te komen in de autosport. 

Er is geen grens – Eva Wiklund
Het verhaal van de Zweed Anders Olssen, die na een aantal medische fouten vanaf zijn middel verlamd raakte. In twee jaar tijd ontwikkelde hij zichzelf van een kasplantje tot gouden medaillewinnaar op de Paralympische Spelen in 2004. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: