Direct door naar content
Met dit horloge kun je je rolstoelslagen meten! afbeelding nieuwsbericht

Met dit horloge kun je je rolstoelslagen meten!

29 maart 2019

Voor mensen die kunnen lopen bestaan allerlei vette gadgets om stappen te tellen. Maar daar heb jij niks aan als je in een rolstoel zit. Toch kun je tegenwoordig ook de slagen die je met je rolstoel maakt meten met een smartwatch. 

Apple heeft voor de iWatch een paar jaar terug een speciale app ontwikkeld waarmee je het slimme horloge ook kunt gebruiken in een rolstoel. De app meet hoe vaak jij je rolstoel vooruit duwt. Op die manier worden je verbruikte calorieën ook beter gemeten. De sensoren in het horloge kunnen ook verschillende ondergronden, op- en aflopende stukken weg meten. Het horloge is zelfs in staat om te herkennen dat je van je rolstoel naar een bureaustoel wisselt of als je van je rolstoel in een auto stapt. 

Rollen!
De app heeft het activiteitenoverzicht aangepast naar jouw gebruik. Voor jou is dat ‘bewegen’, ‘training’ en ‘rollen’. Die laatste is in de plaats van staan. Op al die activiteiten kun je ook een doel instellen, zodat jij een melding krijgt als je te lang stil hebt gezeten. Dan krijg je een melding: rollen! 

Fitbit
Behalve Apple hebben andere activitytrackers en sporthorloges inmiddels ook aanpassingen voor rolstoelgebruikers. Zo kun je met de Fitbit Flex ook rolstoelbewegingen meten. Dit horloge heeft geen schermpje, maar je kunt hem wel uitlezen met je smartphone. Dan heb je gelijk een mooi overzicht hoe actief jij bent in je rolstoel!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: