Direct door naar content
Bijzonder: Tanner kocht rolstoel voor klasgenoot!  afbeelding nieuwsbericht

Bijzonder: Tanner kocht rolstoel voor klasgenoot!

21 maart 2019

Echte vrienden hebben iets voor elkaar over. Tanner Wilson deed wel iets heel erg bijzonders voor zijn vriend Brandon Qualls: hij zette al zijn spaargeld en verdiende geld opzij om een elektrische rolstoel voor zijn klasgenoot te kopen. 

Brandon reed altijd in een gewone rolstoel door Caddo Hills School in Arkansas (VS), maar dat ging met zijn fysieke beperking eigenlijk niet meer. Zijn armen werden snel moe van het duwen. “Ik droomde wel altijd van een elektrische rolstoel, maar dat kunnen we niet betalen.” 

Droom
Die droom kwam uit door zijn vriend Tanner, die in het geheim een plannetje bedacht. Twee jaar lang zette hij al zijn zakgeld en het geld dat hij verdiende met bijbaantjes opzij om te sparen voor die rolstoel voor Brandon. “Ik wilde iets voor Brandon doen, want hij is er ook altijd voor mij”, vertelde hij aan nieuwszender CNN. Zijn actie werd ook wereldnieuws en de twee vrienden moesten allerlei interviews geven. 

Verrassing
“Ik wist helemaal niet dat Tanner voor mij aan het sparen was”, vertelde Brandon. “Toen ik afgelopen week werd verrast kon ik mijn ogen niet geloven. Mijn hoofd knalde uit elkaar en ik moest huilen. Echt ongelofelijk wat mijn vriend voor mij heeft gedaan.” 

Oranje vlammen
De rolstoel werd nog helemaal afgemaakt door een creatieve lerares. Zij had de stoel versierd met zijn naam in oranje letters op de achterkant en vlammen bij de wielen, zoals bij stoere auto’s.

Bekijk hier in het item van CBS hoe dat eruit ziet en vooral hoe blij Brandon is met zijn rolstoel:

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de check!

Tamara kan weer zelf op pad dankzij leenfiets