Direct door naar content
Ajax Only Friends start met blindenvoetbal  afbeelding nieuwsbericht

Ajax Only Friends start met blindenvoetbal

27 maart 2019

In Amsterdam kun je sinds kort meedoen aan het blindenvoetbalteam van Ajax Only Friends. Als eerste voetbalclub in Nederland gaan zij namelijk een blindenvoetbalteam starten. Voor het te vormen team worden in maart en april trainingen georganiseerd.

Blindenvoetbal is helemaal nieuw in Nederland en daarom krijgt iedereen met een visuele handicap de kans om het in Amsterdam eens uit te proberen. 

Teams van 5 
Het spel wordt gespeeld in teams van vier veldspelers, samen met een doelman die wel mag zien. De spelers op het veld krijgen allemaal een geblindeerde bril.

Rinkelende bal
In de bal die gebruikt wordt zitten metalen scherven verwerkt die een rinkelend geluid maken bij het rollen. Op die manier kun je horen waar de bal heengaat. A

Voy! 
Als een medespeler naar de bal gaat, dan roept hij heel hard ‘Voy’: de Spaanse term voor ‘Ik ga’. Datzelfde wordt ook geroepen als een speler een sliding op de bal wil maken. 

Echo 
Bij blindenvoetbal speel je op een kleiner veld van 42 meter lang bij 22 meter breed. Langs de zijlijnen staat een schuin oplopende boarding geplaatst om te zorgen dat de bal in het spel blijft. Die boarding heeft ook nog een akoestische functie, waardoor de geluiden van de spelers en de bal via de boarding terug echoën. 

Bij wedstrijden is het daarom ook belangrijk dat het publiek stil is tijdens het spel. Anders kunnen de spelers elkaar en de bal namelijk niet horen. 

Meetrainen? 
Ben je nieuwsgierig naar het blindenvoetbal? Ga dan een keer meetrainen bij Ajax Only Friends in Amsterdam! De trainingen worden op 31 maart, 14 april en 28 april van 12:00 tot 13:30 uur gehouden op het sportcomplex van Only Friends in Amsterdam (Beemsterstraat 652, Amsterdam). 

Foto: Facebook / Only Friends

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: