Direct door naar content
Where to go: AirBnB’s voor rolstoelgebruikers afbeelding nieuwsbericht

Where to go: AirBnB’s voor rolstoelgebruikers

20 maart 2019

Zin om er even een paar dagen tussenuit te gaan? Maar heb je moeite met het vinden van een geschikte verblijfsplaats? Zoek dan eens via WheelsB&B of AirBnB! 

WheelsBnB 
WheelsBnB is opgericht door Willianne Bovens, wiens vader in een rolstoel zit. Toen zij een vakantie wilde boeken voor het gezin, ontdekte ze dat het erg lastig was om een geschikte en rolstoelvriendelijke accommodatie te vinden.

In 2017 startte ze daarom het project WheelsB&B, een website waar volledige en relevante informatie wordt gegeven over rolstoeltoegankelijkheid van B&B’s en hotels.

De website toont aanbieders met kamers of vakantiehuizen die geschikt zijn voor minder mobiele reizigers. De site richt zich voorlopig nog op Nederland, maar uiteindelijk wil Bovens ook uitbreiden naar de Europese markt. .  

Buiten Nederland? AirBnB! 
Wie liever buiten Nederland wil reizen, kan het beste terecht op de website van AirBnB. Daar kun je sinds 2017 zoeken naar geschikte verblijven voor rolstoelers.

Die zoekfunctie ontstond na een overname van de website Accomable, opgericht door Martyn Sibley en Srin Madipalli, twee vrienden met spieratrofie. 

Beiden zitten in een elektrische rolstoel maar zijn verslaafd aan reizen. Dat was ook de reden voor de oprichting van Accomable in 2015, een website vol met accommodaties voor mensen in en rolstoel. Sinds 2017 is het onderdeel van de website AirBnB, waar rolstoelgebruikers nu naar hartenlust kunnen zoeken naar accommodaties. 

Inmiddels kun je op de website van AirBnB zelfs gebruik maken van diverse filters om je zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kun je zoeken naar appartementen met toegang zonder drempel, een (brede) lift, extra ruimte om je met je rolstoel te kunnen voortbewegen, een douche met een stoel, brede deuren en een aparte gehandicaptenparkeerplaats. 

Voor meer informatie en de beste accomodaties check je deze website

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: