Direct door naar content
 Megan Stam geniet elke training van waterbasketbal afbeelding nieuwsbericht

Megan Stam geniet elke training van waterbasketbal

22 maart 2019

Waterbasketbal. Het is de passie van Megan Stam (21) uit Assen. De sport, een combinatie tussen korfbal en waterpolo, ontdekte ze drie jaar geleden via haar ex-vriend. Ze pakte een training mee en sindsdien is ze verkocht. Waterbasketbal is echt haar ding. 

Megan traint en doet wedstrijden namens Sportclub SC Bartje. Elk jaar hebben zij en haar teamgenoten de Nederlandse titelstrijd als grootste doel. "De competitie is echt hartstikke leuk. Er is een Noordelijke competitie waarin vijf teams meedoen, maar er is ook een landelijke competitie. Via de regiocompetitie kan je je plaatsen voor de NK en dat is elk jaar ons belangrijkste doel", vertelt ze.

Voor iedereen

Waterbasketbal is een sport die iedereen kan beoefenen. "In mijn team zitten mensen met autisme, maar ook sporters met lichamelijke beperkingen zoals een missend onderbeen of een lamme arm. Eigenlijk kun je de sport altijd doen."

Zelf werd Megan drie jaar geleden geopereerd aan een borstafwijking. "Dat wordt ook gezien als een lichamelijke beperking. Maar eigenlijk heb ik er niet zo'n last van tijdens het sporten. Bovendien steunt iedereen in ons team elkaar. We staan altijd voor elkaar klaar."

Teamgenoten

Juist die hechte band met haar teamgenoten zorgt ervoor dat ze elke keer weer met plezier naar de training gaat. "De band die ik met het team heb opgebouwd is echt heel mooi. Ik heb vriendschappen opgebouwd, maar me ook op sportief gebied enorm ontwikkeld."

Ondanks haar doelen (hoog eindigen bij de NK) heeft Megan wat dat betreft nog een veel belangrijker doel: genieten van de sport. "Het spelletje is gewoon hartstikke leuk. Daarom blijf ik er mee doorgaan. Ik geniet er van. Ondanks dat het best een zware sport is." 

Foto: Anco Stam

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: