Direct door naar content
Nieuwe sportgroepen in Zwanenburg  afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe sportgroepen in Zwanenburg

19 maart 2019

Er zijn veel kinderen en jongeren die moeite hebben om mee te kunnen doen aan de activiteiten op een reguliere sportvereniging of tijdens de gymles. Dit kan bijvoorbeeld komen door een vorm van autisme, sociaal-emotionele problemen, gedragsproblemen en/of een motorische achterstand. Team Sportservice start in Zwanenburg met twee nieuwe activiteiten voor kinderen (Club Extra) en jongeren (Sport Extra) die wat extra ondersteuning en/of begeleiding nodig hebben. Beide groepen starten op dinsdag 2 april. 

Club Extra (6 t/m 12 jaar)
Club Extra is een sportles voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die moeite hebben om mee te kunnen doen aan de  activiteiten op een reguliere sportvereniging, de gymles of tijdens het buitenspelen. Bij Club Extra bieden de docenten een les op maat. Het doel is om kinderen met plezier te laten bewegen en ze na een of twee jaar door te laten stromen naar een reguliere bewegingsactiviteit, zoals de sportvereniging. Doordat één keer in de week in kleine groepen van maximaal tien kinderen wordt gesport, is er ruimte voor individuele aandacht en maatwerk. Dinsdag van 16.30 – 17.15 uur in Gymzaal Kinheim, Kinheim 4, 1161 RA in Zwanenburg. Mail voor aanmelding of vragen naar rkant@teamsportservice.nl van Team Sportservice Haarlemmermeer. De eigen bijdrage aan dit project is € 2,50,- per les. 

Sport Extra (12 t/m 18 jaar)
Sport Extra is bedoeld voor jongeren die moeite hebben om mee te doen met het bestaande reguliere aanbod of aangepast sportaanbod. Sport Extra is een kleinschalige sportgroep die geleid wordt door ervaren instructeurs van SV Christofoor en Team Sportservice Haarlemmermeer. Er worden verschillende sporten beoefend en plezier in bewegen staat daarbij voorop. Deze groep is onder andere bedoeld voor jongeren met een autisme spectrum stoornis. Dinsdag van 18.30 - 19.30 uur in Gymzaal Kinheim, Kinheim 4, 1161 RA in Zwanenburg

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: