Direct door naar content
De avond van de Unieke Sporter: Hoe ga je om met sporters met een gedragsproblematiek?  afbeelding nieuwsbericht

De avond van de Unieke Sporter: Hoe ga je om met sporters met een gedragsproblematiek?

20 maart 2019

Op dinsdag 9 april, vanaf 17.30, organiseert Uniek Sporten in samenwerking met De Onderwijsspecialisten een bijeenkomst met als thema “de avond van de Unieke Sporter”. Een interactieve avond in samenwerking met en voor netwerkpartners, professionals, sportaanbieders en natuurlijk mensen met een beperking. Want samen zorgen we er voor dat sporten en bewegen mogelijk is voor mensen met een beperking.

Je hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt: een sporter misdraagt zich tijdens training of wedstrijd zó dat andere sporters in jouw team balen, minder plezier beleven en misschien zelfs overwegen te stoppen. Dat zijn kritische momenten: Wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat iedereen plezier beleeft in jouw team? 

In alle gevallen gaat het om de vraag: Hoe bied je sporters die lastgevend gedrag vertonen en hun medesporters een veilige en stimulerende sportomgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen? Met andere woorden: Hoe geef je kinderen met ongewenst gedrag wat ze nodig hebben van jou als trainer-coach, terwijl je ook de rest van het team recht doet? Het draait dus om het voorkomen van ongewenst gedrag. Niet makkelijk, maar er zijn veel praktische tips en trucs om hierin beter te worden. Twee vakdocenten bewegingsonderwijs van de Onderwijsspecialisten nemen de deelnemers mee in de wereld van sporters met gedragsproblemen. 

Aanmelden
Ben jij nieuwsgierig naar het onderwerp 'hoe ga je om met sporters met gedragsproblemen'? Meld je dan aan door een mail te sturen naar onderwijsspecial@deonderwijsspecialisten.nl o.v.v. Onderwijsspecial Sport.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!

Sporters gezocht voor onderzoek naar koeling