Direct door naar content
Nieuwsoverzicht: Special Olympics & WK Paracycling afbeelding nieuwsbericht

Nieuwsoverzicht: Special Olympics & WK Paracycling

21 maart 2019

In het nieuwsoverzicht van afgelopen week natuurlijk de Special Olympics, het WK Paracycling en Robin van Persie

Special Olympics World Games
Vandaag is het de laatste dag van de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. Voor de 64 Nederlandse sporters was het een fantastisch sportevenement met veel gezelligheid en vooral ook veel medailles. Zo waren er gouden, zilveren en bronzen medailles in het zwemmen, handbal, judo, paardrijden, atletiek en wielrennen. Het was vooral weer een toernooi vol bijzondere momenten. Toine van Peperstraten kwam nog even bij golfster Julia kijken:

 

Onze ambassadeur Toine Van Peperstraten nam een kijkje bij golfster Julia ⛳️ op Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019! Hoe zal het haar vergaan? En werken de tips van Joost Luiten? Kijk 📹👇 #SOTeamNL2019 Golf.nl 🏌️‍♀️Nederlandse Golf Federatie 🏌️‍♀️Fonds Gehandicaptensport🏌️‍♀️

Posted by Special Olympics Nederland on Wednesday, March 20, 2019

Voor alle deelnemers geldt dat ze met meer zelfvertrouwen naar huis gaan. Komende vrijdag worden de Special Olympics helden feestelijk onthaald op Schiphol! 

WK Paracycling 
Het WK Paracycling in Apeldoorn was een groot succes met volle tribunes en veel medailles voor de Nederlandse renners: negen maar liefst! Caroline Groot won goud op de 500 meter tijdrit. Alyda Norbruis, die wij vooraf interviewden, behaalde in haar klasse zilver op de tijdrit. Voor haar was het zilver met een gouden randje: Ik ben al heel blij dat ik hier überhaupt bij ben en dankzij deze zilveren medaille blijf ik in ieder geval in de race voor de paralympische spelen van Tokio, daar houd ik me aan vast", zei ze tegen de NOS. Kijk hier een item van Omroep Gelderland over het WK:

Jason op de nek van Robin van Persie
Tot slot nog een bijzonder moment voor Jason (7). Deze jonge Feyenoord-fan met een beperking werd voor de wedstrijd tegen Vitesse door speler Robin van Persie op de schouders genomen. Van Persie deed het graag voor het lieve mannetje. “Ik vroeg aan hem of hij mij een hand wilde geven of dat ik hem moest dragen”, zegt Van Persie tegen de Telegraaf:. "Hij keek me aan en wees alleen naar mijn nek. Toen wist ik dat hij op mijn schouders wilde zitten. Prachtig toch?” Jason (en zijn vader stiekem ook) hadden de dag van hun leven en de beelden gingen de hele wereld over: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FOX Sports (@foxsportsnl) on Mar 11, 2019 at 3:16am PDT

Foto: Twitter / Special Olympics

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: