Direct door naar content
Voor de avonturiers: trailrunning met één been afbeelding nieuwsbericht

Voor de avonturiers: trailrunning met één been

02 april 2019

Hou jij van hardlopen en natuur? Dan is trailrunning misschien wel jouw nieuwe uitdaging! Trailrunning is op het moment helemaal hot, omdat je als hardloper zo in natuurgebieden komt waar je anders nooit zo komen. In Nederland komen steeds meer trailruns en het leuke is: je kunt hier ook aan meedoen als je bijvoorbeeld met één been en een blade loopt. 

Bij trailrunning loop je niet op hard asfalt of een baan, maar over paden en door velden. Het is echt voor de natuurliefhebbers. Trailrunning evenementen zijn daardoor ook net even anders dan wedstrijden over de weg. De tijd is niet belangrijk en onderweg kun je vaak even stoppen bij een drankpost om even op bij te tanken. Het is daardoor ook nog eens hartstikke gezellig! 

De paden op! 
Trailrunning hoef je niet altijd in wedstrijdverband te doen, want je kunt de trails (paden) zelf ook opzoeken. In Nederland hebben we zoveel mooie natuurgebieden waar je eindeloos kunt draven over onverharde paden, door bossen en over heuvels. 

Blade met profiel
Maar hoe werkt dat dan als je maar één been hebt? Daar zijn allerlei oplossingen voor bedacht. Als je een prothese met voet hebt kun je een speciale schoen met iets meer profiel gebruiken. Dat is handig omdat je op zanderige paden of in de modder wel wat extra grip kunt gebruiken. Tegenwoordig worden zelfs blades gemaakt die je ook offroad kunt gebruiken. 

Korte documentaire
Wil je zien hoe dat eruit ziet? Kijk dan eens naar de Amerikaanse trailrunner Dave Mackey. Na een ongeluk tijdens het hardlopen moest hij zijn been laten amputeren, maar dat weerhield hem niet om zijn grote passie voor trailrunnen met een blade gewoon weer op te pakken. In deze korte documentaire over een extreem lange tocht zie je hem in actie op heftig terrein: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: