Direct door naar content
Bas Tietema fietst tijdens Als1Team Challenge 1500 km!  afbeelding nieuwsbericht

Bas Tietema fietst tijdens Als1Team Challenge 1500 km!

31 maart 2019

Wielrenner Bas Tietema gaat als ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport vanaf zondag iets bijzonders doen: met zijn Als1Team Challenge fietst hij 1500 kilometer langs de stadions van alle Eredivisie voetbalclubs van Nederland. Iedereen kan een stukje met hem meefietsen. Op die manier zamelt Bas geld in om jou te kunnen laten sporten! 

Bas is al drie jaar ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport. De reden dat hij zich graag inzet voor de gehandicaptensport is zijn zusje Iris, die het Syndroom van Down heeft. “Ik heb een hele bijzondere band met haar. Het is altijd gezellig met Iris en zij steunt mij in alles wat ik doe en ik steun haar ook in alles. Ze heeft haar werk bij Brownies & Downies en een supermarkt.” 

Op stap met Iris
Iris heeft dus ook een volle agenda, maar als ze vrij is gaat ze graag met haar grote broer op stap. “Ze vindt het heel erg leuk om nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten en naar gave plekken te gaan. Dat we voor de Als1Team Challenge een promovideo opnamen in de Johan Cruijff ArenA vond ze bijvoorbeeld helemaal geweldig!” 

Bekijk die promo hier: 

Door zijn zusje heeft Bas gezien hoe belangrijk en leuk sport kan zijn. “Iris heeft altijd geturnd en mijn andere zus trainde haar en acht andere jongens en meisjes. Ik zie dat het haar heel veel plezier geeft en lichaamsbeweging. Ze is daardoor altijd heel erg fit geweest.” 

1500 km
Komende week vraagt hij met zijn bijzondere actie extra aandacht voor de gehandicaptensport. Het idee voor zijn tocht van 1500 kilometer ontstond toen hij met collega’s bij het Fonds Gehandicaptensport naar de landkaart van Nederland keek. “We probeerden het logo van het Fonds met een route op de kaart te tekenen. Dat lukte en toen zagen we ook nog eens dat alle stadions van de profclubs in de Eredivisie ongeveer op die route lagen. Toen dachten we: hier kunnen we een gaaf evenement van maken!”

Langs alle voetbalstadions
De tocht begint in Zwolle in de binnenstad Zwolle en eindigt zeven dagen later in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Onderweg kan iedereen  een stukje meefietsen met Bas. “Het wordt een superleuke tocht waarbij we als één team voor de gehandicaptensport een superleuke tocht gaan maken! Ik hoop ook dat het lokaal gaat leven met mensen langs de kant en bij alle stadions. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat we een mooi bedrag kunnen ophalen!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: