Direct door naar content
Fietsen met je idool afbeelding nieuwsbericht

Fietsen met je idool

27 maart 2019

Hoogerheide – Vrijdag 7 juni organiseert de Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide, na het succes van 2018,  voor de 2e maal een uniek wielerevenement voor mensen met een beperking. Dit evenement vindt plaats op het wieler trainings- en opleidingscentrum bij het wielercollege te Ossendrecht en krijgt de naam  “Uniek Sporten, fietsen met je idool”.  

De Stichting Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide organiseert al 20 jaar een internationale cyclo-crosswedstrijd met name bekend als de wereldbeker veldrijden.  Daarnaast is de organisatie ook betrokken bij het wielerevent op Calfven in september.

Het event op 7 juni  is bedoeld voor mensen met een beperking (mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap)  binnen de samenleving.  Vrijdag 7 juni start het event  om 12.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur.  Belangstellenden kunnen deelnemen aan verschillende clinics, te weten op de racefiets, MTB, spinnning bike, op de rollenbank,  met een tandem enz.  Daarnaast zullen er allerlei demonstraties zijn met o.a. een handbike.

Deelnemen aan het programma

Heb je altijd als eens willen fietsen met een echte wielrenner.  Vrijdag 7 juni kan deze droom in vervulling gaan. Deze unieke kans mag je absoluuut niet laten lopen.  Een leuke en gezellige fietsmiddag staat je te wachten…. Een mooie herinnering in de vorm van echt wielershirt wacht op jou! Iedereen die zich vóór 16 april a.s. aanmeldt is zeker van dit mooie unieke shirt.  Aanmelden kan via www.gpadrievanderpoel .nl .

Het fietsen kan op elk niveau:

  • Beginners= Er kan gefietst worden op racefiets, MTB fiets, op de tandem en op de rollenbank. Tevens kan je kennismaken met een handbike.
  • Gemiddeld= Er kan gefietst worden over een parcours met gemiddelde moeilijkheidsgraad en kleine heuveltjes;
  • Gevorderd= Als je al veel ervaring met fietsen hebt, is er een parcours voor gevorderden.

Heb je géén fiets, géén probleem. Geef dit aan bij je aanmelding en de organisatie zorgt dat er een fiets klaar staat. Wil je ook op de foto met één van fietsidolen? Ook dit behoort die middag tot de mogelijkheden.

Na afloop ga je samen met de wielrenners genieten van een echte wielermaaltijd.  Dit leuke event mag je dus niet missen.

Instanties als WVS, Titurel, Almata, SDW, Stichting Samenwerken hebben hun medewerking al toegezegd.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: