Direct door naar content
Uitgaan met autisme in de Special Social Club afbeelding nieuwsbericht

Uitgaan met autisme in de Special Social Club

12 april 2019

“If you have a body, you are a dancer”, oftewel: iedereen kan dansen! Dat is het motto van de uitgaansavonden Special Social Club voor mensen met een vorm van autisme. Drie Amsterdamse vrienden kwamen op dit idee en het is na drie edities al een groot succes! 

Als je autisme of een andere beperking hebt, zegt dat niet dat je geen feestje kan vieren. Jij wil misschien ook wel een keer met je voetjes van de vloer of op de tafels dansen. Maar waar ga je heen? De drie Amsterdamse vrienden Karel, Hugo en Koos merkten in hun omgeving dat mensen met autisme ook een leuke avond willen dansen. Daarom bedachten ze de Special Social Club. 

Lekker dansen!
Tijdens deze feesten kun je lekker dansen en anderen met een beperking ontmoeten. “Het is eigenlijk ook een hele gewone avond zoals iedereen uitgaat. Niemand wordt aangestaard. Dat is ook zo bijzonder aan deze feesten”, vertelde organisator Koos op NPO Radio 3FM. 

Met het pontje
De eerste drie avonden werden in club Sexyland in Amsterdam-Noord georganiseerd. Op zaterdag 13 april wordt een volgende Special Social Club-avond gehouden. Omdat gezamenlijk een pontje naar Noord wordt genomen is het thema van die avond: ‘Aan boord we gaan naar noord’. Mocht je de pond niet zonder begeleiding willen nemen dan is dat geen probleem, laat de organisatie op de website weten: “Wij regelen begeleiding van Amsterdam Centraal naar Sexyland. Reddingsvesten zullen niet nodig zijn, een kapiteinspet is echter altijd welkom.” 

Na de avond van deze week is al een volgende Special Social Club gepland op 31 mei in de Woolloomooloo in Utrecht. Al zin gekregen in een dansavondje? Kijk dan op de website voor meer info. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: