Direct door naar content
Diabetes: wandelen is een goed medicijn afbeelding nieuwsbericht

Diabetes: wandelen is een goed medicijn

02 april 2019

Gezondheidscentrum Heikant in Veldhoven doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) en nodigt u uit om mee te doen! Wekelijks een uurtje wandelen voor een betere gezondheid.

Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Maar wandelen is voor iedereen gezond. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge kunt u dat samen met anderen doen en krijgt u begeleiding bij het bewegen.

Wekelijkse wandelingen

We gaan vanaf woensdag 1 mei om 17.00 uur wekelijks samen een uur wandelen. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar ook mensen zonder diabetes mogen mee. De begeleiders houden rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Meedoen aan de NDC kost € 5,- (inclusief een T-shirt en wekelijkse begeleiding).

Festival in september

In september is de finale: het Nationale Diabetes Challenge Festival in Den Haag. Daar komen deelnemers uit het hele land samen. Waarschijnlijk kan iedereen dan 3 tot 5 km lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer weten over deze uitdaging en of het iets voor u is? Kom dan op woensdag 17 april om 17.00 uur naar de informatiebijeenkomst in Gezondheidscentrum Heikant, Dommelhei 19 in Veldhoven. Aanmelden hiervoor kan via e-mail: f.dewit@heikant.nl. Of bel naar 06 28 67 89 35.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: