Direct door naar content
Dit waren de hoogtepunten van afgelopen week!  afbeelding nieuwsbericht

Dit waren de hoogtepunten van afgelopen week!

03 april 2019

In het nieuwsoverzicht van afgelopen week onder andere de wereldtitel para-snowboarden van Lisa Bunschoten, de actie van Bas Tietema voor zijn zusje en de collecteweek van het Fonds Gehandicaptensport.

Goud! 
Natuurlijk beginnen we eerst met de prijzen. Want afgelopen week veroverde Lisa Bunschoten twee keer goud tijdens het WK parasnowboarden. Dat deed ze op de onderdelen cross en banked slalom. Ook haar vriend Chris Vos greep twee keer een medaille bij het WK in Phya. Vos won zilver en brons. Voor debutant Anne Garttetner was er brons. 

Niet één, maar twee podiumplekken in Pyha!👌🙌
🥇 Lisa Bunschoten
🥉 Anne Garttener#TeamNL🇳🇱 pic.twitter.com/qVOdEfyYBD

— TeamNL🇳🇱 (@TeamNLtweets) March 30, 2019

Meer lees je bij de Nederlandse Ski Vereniging

Fietsen voor het Fonds Gehandicaptensport
Fonds Gehandicaptensport ambassadeur Bas Tietema is druk in de weer op de fiets. Afgelopen zondag voltooide hij de eerste etappe van de 'Als1teamChallenge'. In totaal wil hij in zeven dagen 1500 kilometer afleggen langs alle eredivisiestadions van Nederland. Zo wil hij geld inzamelen voor het goede doel. Na Heerenveen en Groningen gaat Bas deze week weer verder, met de Johan Cruijff ArenA als eindpunt aanstaande zondag. 

Bas zet zich in voor dit doel omdat zijn zusje Iris het syndroom van Down heeft. Hij ziet wat sport met haar doet en besloot daarom om op de fiets te stappen. Door middel van het opgehaalde geld hoopt Bas dat sport steeds toegankelijker wordt voor mensen met een beperking. Hij kreeg ook veel aandacht in de media, bijvoorbeeld van RTL Nieuws

Collecteweek
De collecteweek voor het Fonds Gehandicaptensport is afgelopen zondag (31 maart) van start gegaan. De collecte loopt van 31 maart tot en met 6 april. Vrijwilligers uit het hele land zetten zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport. Hiermee wil het Fonds weer een stapje zetten wat betreft het mogelijk maken van sport voor iedereen met een handicap. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: