Direct door naar content
Ook Eindhoven Sport (gemeente Eindhoven) doet dit jaar voor het eerst mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). afbeelding nieuwsbericht

Ook Eindhoven Sport (gemeente Eindhoven) doet dit jaar voor het eerst mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC).

03 april 2019

en we nodigen u uit om mee te doen! Eindhoven Sport heeft als doel zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn en gaan daarom samen met elkaar op pad om dit te behandelen.

 

Samen met elkaar!

Tijdens de wandeltrainingen zal er altijd een professional aanwezig zijn. Dit kan een verpleger/verpleegkundige zijn, maar ook een fysiotherapeut, diëtist of sportprofessional. Iedere 4 weken wordt er een thema aan de wandeltrainingen gehangen en zullen we daar samen met u dieper op in gaan.

Daarnaast denken wij dat het makkelijker is om hier gezamenlijk aan te werken dan alleen. Met zijn alle wandelen we samen naar een sportieve, fitte en gezonde toekomst. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. 

In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Nationale Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 3 tot 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

 

De start van de wandeltrainingen is donderdag 25 april 2019!

 

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 11 april organiseert Eindhoven Sport een informatiebijeenkomst over de Nationale Diabetes Challange. De informatiebijeenkomst zal plaatsvinden in het Indoor Sportcentrum Eindhoven.

Wanneer:

Donderdag 11 april om van 19.00u – 20.30u

Waar:

Indoor Sportcentrum Eindhoven, Theo Koomenlaan 1, Eindhoven

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Maureen Vessies, stagiaire Eindhoven Sport, via: m.vessies@student.fontys.nl of bel naar Judith van Berkel, projectleider Aangepast sporten, via: 06 – 11868622. Vermeld in de mail je naam, leeftijd, e-mailadres en/of telefoonnummer.

Voor meer informatie kijk op: www.nationalediabeteschallenge.nl

 

Wij nodigen u van harte uit om mee te doen met deze uitdaging!

 

 

Sportieve groeten,

Team aangepast sporten, Eindhoven Sport

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: