Direct door naar content
Framevoetbal: voetballen met een looprekje afbeelding nieuwsbericht

Framevoetbal: voetballen met een looprekje

09 april 2019

Wat krijg je als racerunnen en voetbal combineert? Framevoetbal! Deze nieuw vorm van voetbal is speciaal voor kinderen bedacht die in het dagelijks leven met een rollator of met krukken lopen. De sport wordt in Nederland ook steeds populairder. 

Framevoetbal is afgelopen jaar vanuit Engeland overgewaaid. Daar was het al het een succes en vooral een uitkomst voor kinderen met een beperking. Zeker als je door een groeiafwijking of spasmen niet goed kunt lopen zonder hulpmiddel dan is Framevoetbal ideaal. Er bestaat natuurlijk ook amputatievoetbal, waarbij je met krukken speelt, maar als je moeite hebt met lopen kun je dan alsnog niet goed meekomen. 

Vier locaties
Nu al zin om te beginnen? Op dit moment kun je al op vier locaties terecht in Nederland: bij V.O.C in Rotterdam, bij Only Friends in Amsterdam, bij Kids United in Groningen en in Twente. Bekijk ook dit filmpje om samen met je kind een idee te krijgen van framevoetbal. 

Meer info vind je hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: