Direct door naar content
Barbie komt met poppen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Barbie komt met poppen met een beperking

13 april 2019

Misschien speel jij al lang niet meer met Barbies, maar toch is de nieuwe lijn die de fabrikant dit jaar introduceert voor jou wel interessant. Ze hebben namelijk poppen gemaakt met een lichamelijke beperking. Zo kun je een barbie zien die in een rolstoel zit en een andere barbie heeft een prothese.  

Mattel, de fabrikant van de Barbiepoppen, doet dit niet zomaar. Met deze poppen willen ze namelijk laten zien dat een beperking heel gewoon is. En dat is natuurlijk heel erg tof! De speelgoedfabrikant werkte voor deze nieuwe barbies samen met de 13-jarige Jordan Reeves, die een zonder onderarm is geboren. Zij ziet zichzelf als een activist voor mensen met een beperking ziet. Dus wij zeggen: Go Jordan! 

Rolstoeltoegankelijk huis
Behalve de poppen met een beperking wordt ook het huis van Barbie aangepast. Het Barbie Dreamhouse krijgt zelfs een rolstoelvriendelijke toegang. In Amerika is al enthousiast geraegeerd op deze aangepaste Barbies. Curt Decker, die een Amerikaanse belangenvereniging voor mensen met een beperking vertegenwoordigd zei tegen CNN: “Het is mooi dat een icoon als Barbie nu laat zien dat er verschillende soorten mensen zijn en dat die ook nog aantrekkelijk kunnen zijn om mee te spelen voor kinderen.” Hij hoopt dan ook dat na een rolstoel en een prothese ook meer handicaps terug te zien zullen zijn in het speelgoed. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: