Direct door naar content
Ikea lanceert meubels voor mensen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Ikea lanceert meubels voor mensen met een beperking

20 april 2019

Je huis (opnieuw) inrichten? Wedden dat je dan een bezoekje aan de Ikea brengt? Ze hebben leuke en betaalbare opties, maar toch zijn ze niet altijd voor iedereen even toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een beperking. Daar hebben ze in Israël een oplossing op bedacht.  

Ze riepen daar samen met Milbat en Access Israel, twee lokale nonprofit bedrijven, het merk ‘Thisables’ in het leven. Thisables is een serie aan 3D-geprinte accessoires voor bestaande Ikea-meubelen. 

3D-printer 
Die accessoires variëren van deurklinken of lampenknopjes. Die zijn immers niet op alle Ikea-meubelen of accessoires te vinden. Momenteel zijn er dertien designs beschikbaar, die iedereen gratis kan printen. Natuurlijk heb je daarvoor wel een 3D-printer nodig.

Nieuwe oplossingen
Uiteindelijk kun je de geprinte accessoires bevestigen op bestaande meubelen. Zo verandert een kleine knop in een grote knop of kun je je bank gemakkelijk een stukje verhogen. Op de website van Ikea Israël kun je inmiddels ook alweer nieuwe suggesties indienen voor nieuwe oplossingen. 

Mocht het concept goed scoren, dan kan het wellicht wel eens zo zijn dat het ook in Nederland gebruikt gaat worden. Maar dat blijft nog toekomstmuziek.

Voor nu kun je in deze video al een beetje zien wat voor 3D accessoires er gemaakt kunnen worden: 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: