Direct door naar content
E-hockey: scheuren in je elektrische rolstoel afbeelding nieuwsbericht

E-hockey: scheuren in je elektrische rolstoel

18 april 2019

Zit je in een elektrische rolstoel en wil je graag gaan sporten? Dan is E-hockey misschien wel iets voor jou! E-hockey is een van de weinige sporten die je kunt beoefenen in een elektrische rolstoel.

E-hockety staat namelijk voor 'elektrisch rolstoelhockey'. De sport wordt gespeeld door sporters die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel. Teams bestaan daarom ook alleen uit sporters in een elektrische rolstoel.

Vijf spelers
Het speelveld bij E-hockey is rechthoekig met afgeronde hoeken en kent geen obstakels. Teams bestaan uit vijf personen (een keeper en vier veldspelers) die spelen met een stick die vastzit aan de rolstoel. Er zijn vijf verschillende posities binnen een team: keeper, verdediger, linkervleugelspeler, centrumspeler en rechtervleugelspeler. 

Wedstrijden
Spelers kunnen tijdens de wedstrijd wisselen van positie. Het belangrijkste doel is uiteraard om doelpunten te scoren. In het E-hockey zijn er zowel regionale als landelijke competities. Een wedstrijd duurt twee keer een kwartier tot twintig minuten. 

Benieuwd welke hockeyverenigingen er bij jou in de buurt zijn voor een proefles of lidmaatschap? Kijk dan even in de Sportzoeker

Foto: Paolo Bona / Shutterstock.com

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom even helemaal tot rust met yoga

Rolstoeltennis kun je nu gewoon proberen!

Zo blijf je fit tijdens de lockdown (en erna)