Direct door naar content
Goedkope aanpassingen voor in huis afbeelding nieuwsbericht

Goedkope aanpassingen voor in huis

24 april 2019

Als je je huis wil aanpassen om daar zelfstandig te kunnen wonen, denk je waarschijnlijk eerst aan allerlei dure oplossingen. Het aanvragen van grote aanpassingen in je huis kan een langdurig proces zijn. Afhankelijk van je handicap kun je vaak ook met kleinere en goedkopere oplossingen een heel eind komen. We zetten een paar aanpassingen op een rij. 

Badkamer
In de badkamer is het handig dat je niet uitglijdt en dat je je ergens aan vast kunt houden. Dat kan door een steun aan de muur te bevestigen of met een anti-slipmat. Voor in de douche kun je een krukje gebruiken om op te zitten en als je een bad hebt is een badlift handig. 

Keuken
Als je in een rolstoel zit kun je het aanrecht laten verlagen of je zorgt voor een soort uitschuifblad, waar je onder kan rijden. Als je in je handen minder spierkracht hebt dan kun je ook een extra hulpje gebruiken. Daar bestaan speciale messen, spatels en kaasschaven voor met een gehoekt handvat. Die kun je makkelijk vastpakken en gebruiken. 

Slaapkamer
In de slaapkamer kun je met een paar aanpassingen ook voor meer comfort zorgen. Een bedhek kan bijvoorbeeld ondersteuning geven als je in bed gaat liggen of als je overeind wil komen. Met een klein bedtafeltje is ook handig, want dan kun je in bed eten, drinken, lezen of schrijven. 

Slimme apparaten
Tegenwoordig bestaan natuurlijk ook allerlei slimme apparaten voor in huis, waardoor je niet meer allerlei lichtknopjes en afstandsbedieningen. Met deze slimme technologie kun je zelfs spraak gestuurd je hele huis bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld muziek aanzetten, het licht dimmen of een zonnescherm naar beneden laten zakken. Handig toch?

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: