Direct door naar content
Mentelity Games groot succes!  afbeelding nieuwsbericht

Mentelity Games groot succes!

16 april 2019

Vorige week waren Ilona Zwiers en Larissa de Groot als winnaars van onze winactie mee met de Mentelity Games. In de Zwitserse sneeuw ontdekten ze allebei voor het eerst hoe leuk het is om op een zitski van een berg af te glijden. Ze waren allebei zo enthousiast dat ze al stiekem plannen maken voor een volgende wintersportvakantie. 

Larissa en Ilona hebben allebei het Ehlrer-Danlos syndroom. Dat is een bindweefselaandoening, waardoor gewrichten gemakkelijk uit de kom schieten. Ilona heeft daarnaast ook een incomplete dwarsleasie. De Mentelity Games waren niet haar eerste wintersportervaring. “Toen ik gezond was ben ik vaker gaan skiën, maar dat kon op een gegeven moment niet meer. Ik dacht tenminste dat het niet meer kon. De Mentelity Games was voor mij een hele mooie mogelijkheid om te ervaren wat mogelijk is.” 

Superlief
Ze noemde de drie dagen zitskiën in het Zwitserse Saas Grund supergaaf. “Het pakte allemaal heel goed uit door de goede begeleiding. Iedereen was superlief.” Het gevoel van haar wintersportvakanties kwam weer helemaal terug. “Het lezen van de piste was hetzelfde als met gewoon skiën, er was dus eigenlijk geen verschil. Je zit nu in plaats van dat je staat. De sneeuw voelde hetzelfde aan.” 

Ilona heeft bij de Mentelity Games de smaak van het zitskiën flink te pakken gekregen. “Als dagelijkse sport is het niet haalbaar. Daar heb ik rolstoelbadminton ook al voor. Maar ik wil zeker kijken of ik volgend jaar weer op wintersport kan. Dat waren altijd wel mijn favoriete vakanties.” 

Wintersportvirus
Voor Larissa was het wintersporten helemaal nieuw. Ze kende het vooral van de verhalen van haar ouders. “Zij vertelden altijd dat ik ben verwekt op wintersport. Ik moest het dus wel leuk vinden en gevoel voor hebben. Nu had ik de kans om te kijken of het echt iets voor mij is. Nu kan ik toch wel zeggen dat ik het wintersportvirus te pakken heb gekregen. Al na de eerste run van de piste dacht ik: dit gaat mijn portemonnee niet leuk vinden, maar ik ga dit gewoon vaker doen voortaan.” 

Vrijheid
Ze had nog even op een zitsnowboard geprobeerd, “maar dat was knijtermoeilijk”. Het zitskiën gaf haar daarentegen een gevoel van vrijheid. “Het was supervet. Het voelde echt als meewerken met de natuur. Het voelde zo heerlijk! De tweede dag ging ik al alleen met een begeleider achter me.”

Nagenieten
De sfeer tijdens de Mentelity Games beviel Larissa zo goed, dat ze nu al uitkijkt naar volgend jaar. “Ik heb al een beetje rondgevraagd naar de mogelijkheden en ik wil ik september beginnen met indoorlessen zodat ik daarna voor de tweede keer mee kan naar de Mentelity Games. Ik blijf nu voorlopig nog wel even nagenieten hiervan!” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: