Direct door naar content
Geen Fitkids meer bij Heliomare! afbeelding nieuwsbericht

Geen Fitkids meer bij Heliomare!

16 april 2019

Fitkids is een lange tijd een mooie activiteit geweest bij Heliomare. Bij Fitkids gingen de bewegingsagoog en de fysiotherapeut samen met de kinderen en jongeren bewegen en sporten. Het doel was om binnen een jaar uit te vinden welke (aangepaste) sport de deelnemer leuk vond. Daarnaast werd er gewerkt aan een doel, zodat de deelnemer bijvoorbeeld meer kracht, conditie of zelfvertrouwen had om bij een reguliere sport vereniging met aangepast team te gaan sporten. Fitkids verzorgde hierbij ook de verwijzing naar de verenging in de buurt.  

Tegenwoordig bestaat er een website waar al het aangepast sport- en beweegaanbod opstaat Uniek Sporten én een Buurtsportcoach Uniek Sporten die kan helpen bij de doorverwijzing door middel van een gericht sportadvies. Door deze ontwikkelingen heeft Heliomare opgemerkt dat er minder behoefte is aan het aanbod Fitkids vanuit ons. Kinderen met een beperking komen steeds vaker gelijk op de sportvereniging die ze willen.

Er is mooi ‘aangepast’ sport- en beweegaanbod in de omgeving. Kijk bijvoorbeeld eens in Beverwijk naar Fitmix bij Brenda Calf. De Fitmix lessen bestaan al 7 jaar en zijn geschikt voor bijna alle kinderen. De nadruk ligt op het plezier in bewegen. Iedereen kan en mag op zijn eigen niveau meedoen.

De Fitmix voor kids (8-12 jaar basisschool) en Fitmix voor pubers (vanaf 12 jaar, voortgezet onderwijs) sporten afwisselend in de sportschool MAX Sports & Wellness en in de sporthal Waterwijk. (2 weken MAX, 1 week sporthal)

Op de sportschool wordt er altijd gebruik gemaakt van de fitness aangevuld met sport en spel dat in de groepsleszalen gedaan wordt.

Brenda: ‘Wij kunnen daar boksen, met gewichten trainen maar ook veel spellen doen zoals trefbal, hoepel op, tikkertje, gagabal, knotshockey, slingerbal en nog veel meer grappige fungames waar je fit van wordt. In de sporthal hebben wij meer ruimte voor ‘grotere’ sport en spel activiteiten. Ook hier worden kracht en fitheidsoefeningen gecombineerd met verschillende balspellen en andere fungames. Denk maar eens aan Fortnite of bunkertrefbal, hinderbal waarbij iedereen op een toestel moet zitten, 4 op een rij in het wandrek, floorhockey, basketbal, lijnbal en nog veel meer.’

Nieuwsgierig, bel Benda en spreek een proefles af.

Brenda Calf
Food and Fit coach
Mobiel: 06-111 64 932
E-mail: brenda@foodandfitcoach.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: