Direct door naar content
Rolstoelvaardigheidstraining in Arnhem een groot succes afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelvaardigheidstraining in Arnhem een groot succes

16 april 2019

In de maanden februari en maart organiseerde Uniek Sporten in de regio Arnhem een training rolstoelvaardigheid en sport in samenwerking met BasketballexperienceNL en Klimmendaal. De training is bedoelt voor mensen die in het dagelijks leven en/of tijdens sportactiviteiten gebruik maken van de handbewogen rolstoel. Tijdens de trainingen wordt er samen volop geoefend om optimaal gebruik te maken van je ADL-rolstoel en/of sportrolstoel.

De groep bestond uit 15 deelnemers uit de gehele regio Arnhem. Hierbij waren ook een aantal partners en ouders betrokken. Samen hebben zij gewerkt aan verschillende vaardigheden, zoals balanceren, vallen en opstaan en drempels op en af. Er is volop gewerkt aan zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. "Deze training is een echte meerwaarde en dit helpt mij enorm, zodat ik weer alleen de straat op durf!", aldus één van de deelnemers.
Tevens werd er kennis gemaakt met verschillende rolstoelsporten. Deze clinics werden aangeboden door verenigingen uit de omgeving. Zo konden de deelnemers kennis maken met rolstoeltennis dankzij Aad Zwaan, lieten de Pigeons uit Duiven zien hoe rolstoelbasketbal eraan toe gaat, werd er gehockeyd samen met de Arnhemse Antilope Vereniging en konden de deelnemers handbiken dankzij Bocht18. De deelnemers deden fanatiek mee met de opdrachten die verenigingen hadden klaargezet. Daarnaast vonden ze het erg leuk om met de verschillende sporten kennis te maken. 
Tot slot kregen de deelnemers informatie over Wheels2Sport, de uitleenservice van sporthulpmiddelen die vanaf 1 maart beschikbaar is in de regio Arnhem. Een dienst waar de deelnemers veel interesse in hadden en waar ze in de toekomst ook zeker gebruik van gaan maken!

Op het moment dat we deze training weer organiseren communiceren we dat via de website en de nieuwsbrief

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: