Direct door naar content
Paratafeltennis activiteiten afbeelding nieuwsbericht

Paratafeltennis activiteiten

19 april 2019

De Nederlandse Tafeltennisbond (NNTB) wilt mensen met een beperking graag laten kennismaken met de mogelijkheden van tafeltennis. Mark, zelf parasporter, verwoort zijn ambitie als volgt:

“Ik ben zelf ook een sporter met een beperking. Vijf jaar geleden is er tijdens een nek-hernia operatie iets fout gegaan waardoor ik een gedeeltelijke dwarslaesie heb. Na lange revalidatie en therapie was ik wel weer eens toe aan een andere uitdaging dan alleen fysio. Ik ben toen via-via bij een vereniging terecht gekomen en heb daarin weer een leuke nieuwe sport gevonden waar ik weer uitdaging in heb en competitief bezig kan zijn. In 2017 ben ik zelfs Nederlands kampioen geworden in de 5de klasse paratafeltennis. In 2018 heb ik brons gewonnen in de 4e klasse. Al met al heeft de sport me weer een hoop vreugde en uitdaging gegeven. Dit heb ik zelf allemaal uitgezocht, maar hoeveel mensen zitten er niet thuis met een geestelijke of lichamelijk beperking die van niets weten of de juiste stap niet durven te nemen om te gaan sporten. Daarom zou ik ook graag mensen met een beperking willen begeleiden om te gaan sporten.”

Kennismaken met paratafeltennis?

Dit voorjaar staan er een aantal activiteiten gepland:

Vrijdag 3 mei - Open training/clinic
Deze training is voor leden van de Tafeltennisbond, maar ook voor jonge sporters met een beperking (tot 21 jaar) die nog niet kennis hebben gemaakt met de mogelijkheden van paratafeltennis. Dit vindt plaats in Etten-Leur bij TTV Tanaka. Aanmelden moet voor 24 april door te mailen naar: meijer@tafeltennis.nl

Donderdagavond 9 mei - Workshop Paratafeltennis
Bij revalidatiecentrum Revant in Breda vindt er een praktische workshop plaats voor (assistent) trainers bij tafeltennisverenigingen en voor o.a. beweegtherapeuten. Bij revalidatiecentra (en mytylscholen) wordt tafeltennis vaak ingezet als hulpmiddel. Om de drempel te verlagen en doorstroom te creëren naar de vereniging wordt er aandacht besteed aan de technieken van tafeltennis als aangepaste sport. Wat komt daar bij kijken en hoe kan de vereniging het inzetten (welke aanpassingen zijn dan nodig, behalve rolstoeltoegankelijkheid)? Wat kom je tegen tijdens het spelen/ training geven als iemand in een rolstoel zit en/of beperkt is in beweging of een aanpassing nodig heeft aan een batje en hoe kun je dit het beste aanpakken? Dit komt dan allemaal aan de orde tijdens de workshop. 

Zaterdag 29 en zondag 30 juni - ParaGamesBreda
Tijdens de ParaGamesBreda staat ook tafeltennis op het programma.

  • Op zaterdag 29 juni wordt bij ttv Belcrum (in Breda) een toernooi georganiseerd met als onderdelen schuiftafeltennis, rolstoeltafeltennis en voor lopers (met een beperking).
  • Op zondag 30 juni zal er een demo gegeven worden op de locatie waar de meeste sporten georganiseerd worden.

Meer informatie hierover volgt op http://www.paragamesbreda.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nieuwe toegankelijke wandelroutes bij Nijmegen

Kami is de eerste virtuele influencer met Down

Gaming festival GG22 is ook voor jou toegankelijk!

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: