Direct door naar content
Film over paralympisch zwemmer Marc Evers afbeelding nieuwsbericht

Film over paralympisch zwemmer Marc Evers

03 juni 2019

Marc Evers is geboren met autisme en een verstandelijke beperking. Hij zou nooit kunnen lopen of praten. Toch ging hij op zijn vierde op zwemles en dat veranderde heel veel voor hem. Acht jaar later zwom hij mee met de Nederlands kampioenschappen. Over zijn bijzondere verhaal is nu de korte sportfilm ParaJourney gemaakt. 

De makers willen met de film een positieve bijdrage leveren aan het sporten met een beperking. Ze willen vooral laten zien dat Paralympische sport niet zielig is. Het verhaal van Marc is daar perfect voor, want dat zit vol met krachtige levenslessen voor iedereen. Zijn motto is ook: “Ik ga niet uit van mijn beperkingen, maar van mijn mogelijkheden.” 

Doorzettingsvermogen
In de korte sportfilm wordt het bijzondere verhaal van Marc vertelt. Toen hij drie jaar was, kregen zijn ouders te horen dat hij nooit zou kunnen lopen of communiceren. Zij lieten het daar niet bij zitten en namen hem op zijn vierde toch mee naar zwemles. Door het zwemmen en met behulp van zijn omgeving heeft hij zich bijzonder goed weten te ontwikkelen en wint hij gouden medailles op de Paralympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro. De film toont aan hoe het doorzettingsvermogen van een jongen met autisme en een passie voor de zwemsport kan leiden tot grote successen. 

Bekijk hier de film:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: