Direct door naar content
De leukste vloggers met een beperking afbeelding nieuwsbericht

De leukste vloggers met een beperking

30 april 2019

Als jij denkt dat vloggers alleen maar knappe en perfecte mensen zijn, dan heb je het goed mis! Er zijn ook heel veel vloggers met een beperking die met veel humor over hun leven vertellen. We zetten de leukste voor jou op een rijtje. 

Matijn Nijhuis
In zijn vlogs neemt nieuwslezer Matijn Nijhuis je mee achter de schermen bij NPO Radio 2, maar hij vertelt ook veel over zijn beperking CP. Hij heeft daardoor last van spasmes en hij loopt moeilijk. In zijn vlogs gaat hij daar met veel humor mee om. Kijk maar:

Eva Kroes
De Nederlandse Eva Kroes (20) maakt video’s over homoseksualiteit en het hebben van een handicap. In haar vlogs vertelt ze op een grappige manier hoe het is om CP te hebben. In deze video somt ze even alles op wat je niet moet zeggen tegen iemand met een lichamelijke beperking: 

Marimar Quiroa
Vloggen als je niet kan praten? Marimar Quiroa bewijst dat het kan! Ze is geboren met een tumor in haar gezicht waardoor ze niet kan praten of eten. In haar video’s gebruikt ze gebarentaal en leuke tekstblokjes om andere te inspireren en haar beautytips duidelijk te maken:

Restma Quereshi
Van de Indiase kun je ook allerlei make-up tips krijgen. Zij is door een zoutzuuraanval van haar echtgenoot en twee familieleden ernstig verminkt geraakt aan haar ogen. In haar krachtige vlogs laat ze zien hoe zij zich nu opmaakt. 

Zack Anner
Met Zack Anner kun je echt lachen. In zijn wekelijkse ‘Work-out-Wednesday’ vlog probeert hij elke keer een nieuwe sport uit. Hij laat dan zien hoe hij met zijn beperking die sport vanuit zijn elektrische rolstoel zou doen. Zoals hier honkbal:

Ben jij of ken jij een leuke vlogger met een beperking? Laat het ons dan natuurlijk vooral weten! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: