Direct door naar content
Speciale danslessen bij balletstudio Tamara afbeelding nieuwsbericht

Speciale danslessen bij balletstudio Tamara

08 mei 2019

Bij Balletstudio Tamara in Zevenbergen kunnen meiden met een beperking terecht voor danslessen op top-40 muziek. Sinds afgelopen jaar biedt de balletstudio namelijk een speciale les voor meiden vanaf 14 jaar aan. De 26-jarige Mariette is één van de enthousiastelingen uit de nieuwe groep.

Via buurtcoach Anja kwam zij bij de Balletstudio in Zevenbergen terecht. Al snel was ze enthousiast en gaf ze zich op voor de nieuwe lesgroep “Ik danste vroeger altijd zelf in mijn kamer op top-40 muziek. Naast het dansen doe ik ook aan zwemmen, maar dansen vind ik het leukste. Het is supergezellig en de muziek en de dansjes die we doen vind ik leuk”, vertelt ze.

Thuis oefenen
Net als vroeger oefent ze de dansjes ook thuis. Momenteel oefenen ze bij de Balletstudio druk voor een aankomend optreden. Daarvoor moeten de groepsleden de dansen tot in de puntjes beheersen. In een gezamenlijke WhatsAppgroep worden alle pasjes gedeeld, zodat de dansers thuis ook kunnen oefenen.

Nieuwe vrienden
Bij Mariette zorgt het aanstaande optreden wel voor wat extra zenuwen. “Ik heb heel wat kriebels, maar het is spannend op een leuke manier”, zegt ze. De nieuwe sport zorgt bij Mariette bovendien voor nieuwe vrienden. Ook met Tamara, de lerares, kan ze het goed vinden. Buiten de lessen om sturen ze elkaar regelmatig berichtjes. “We volgen allebei graag de Formule-1 wedstrijden van Max Verstappen. Als hij gaat racen, dan appen we met elkaar.” 

Meer over de Balletstudio en hun nieuwe groep lees je hier

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: