Direct door naar content
Nieuwe rolstoelattractie in Amerikaans pretpark afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe rolstoelattractie in Amerikaans pretpark

11 mei 2019

Het Amerikaanse ‘Give Kids The World Village’ heeft er een nieuwe rolstoelattractie bij. Het attractiepark in Florida, vooral bedoeld voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, opende onlangs ‘Kelly’s Sunny Swing’. 

Het is de vierde rolstoelattractie in het Amerikaanse themapark. De attractie is vernoemd naar Kelly, een meisje dat in 1993 in het resort in Florida verbleef. Na haar vakantie in het Give Kids The World Village schreven haar ouders een brief naar de CEO van het park, waarin ze aangaven hoeveel impact het verblijf op hun familie had gehad. CEO Pamela Landwirth heeft de brief tot op heden bewaard. 

Kleurrijke swing 
De nieuwe, kleurrijke attractie beschikt over acht reguliere zitplekken en heeft daarnaast ook nog speciale plaatsen voor mensen in een rolstoel. Kelly’s Sunny Swing is de vierde rolstoelvriendelijke attractie naast de al bestaande carrousel, trein en een zogenaamde ‘flying ride’. Hoe Kelly’s Sunny Swing eruit ziet kun je via deze Facebook-video bekijken.

Uiteraard kun je de attractie ook zelf bezoeken, maar dan zul je een trip naar het Amerikaanse Florida moeten boeken. Wel is het een bijkomend voordeel dat er regelmatig diverse Disney-figuren op bezoek komen in het park. Superleuk dus!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: