Direct door naar content
Iedereen kan crosfitten bij Tough Ground afbeelding nieuwsbericht

Iedereen kan crosfitten bij Tough Ground

06 mei 2019

Vijf jaar geleden raakte Michael Robbert Brans helemaal verknocht aan CrossFit. Inmiddels is de sport, die onderdelen van gewichtheffen, turnen en cardio bevat, booming in binnen- en buitenland. Mede daarom besloot Brans om meer te doen dan alleen zelf sporten. Hij is gaan lesgeven en is de oprichter van Tough Ground in Almere, een sportlocatie die toegankelijk is voor mensen met een beperking. Mensen inspireren en motiveren is zijn belangrijkste doel.

Dagelijks zet hij zich daarvoor in. Bij Tough Ground kan dan ook iedereen terecht. Voor CrossFit lessen, maar ook voor het trainen voor Obstacle Runs. "Zelf heb ik geruime tijd meegedaan aan Obstacle Runs en langzaam kwam ik ook in aanraking met CrossFit. Destijds zat ik tegen een burn-out aan en had ik last van overgewicht. Ik wilde uit de sleur te komen en het sporten hielp me daar ontzettend bij. Sindsdien is er veel gebeurd. De sport gaf me energie en ik wilde mensen meenemen in mijn enthousiasme en mijn verhaal," vertelt Brans. 

In 1995, 1998 en 2001 kreeg Brans te maken met kanker en daardoor mist hij zijn volledige rechterbeen. "In het begin vond ik het vervelend dat mensen het knap vonden dat ik sportte zonder rechterbeen. Maar ik wist ook dat ik dat soort opmerkingen kon verwachten. Niemand verwacht namelijk dat je ook met een beperking een sport als CrossFit kunt beoefenen. Ik wil juist laten zien dat het wel kan. En dat het eigenlijk heel normaal is."

In september 2017 startte hij daarom met Tough Ground, waar iedereen - van jong tot oud en met of zonder beperking - terecht kan voor CrossFit lessen en Obstacle Run trainingen. "CrossFit is een hele functionele sport, waarin je alles kunt aanpassen naar je eigen niveau. Het mooie is ook dat het meetbaar is. Je kunt elke keer je tijd verbeteren of weer meer gewicht tillen. Dat maakt het voor iedereen leuk." 

De komende jaren hoopt Brans steeds meer mensen te inspireren en motiveren voor de sport. "Ik wil me steeds meer ontwikkelen en specialiseren op het gebied van mensen met een beperking. Steeds meer mensen helpen is mijn doel," besluit hij.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: