Direct door naar content
Uniek Sporten Groningen op bezoek bij... De Brug Noord Groningen afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Groningen op bezoek bij... De Brug Noord Groningen

03 mei 2019

Met een lichte spanning zit ik te wachten tot de deelnemers binnendruppelen. Terwijl ik Anne de kreet “ik heb er zo’n zin in” hoor roepen, komt Evelien trots met een doos soesjes uit de kleedkamer. Ze loopt regelrecht naar Tessa, de trainster, en stelt de onschuldige vraag “als ik ga trakteren, krijg ik dan van jou een kadootje?”. Je ziet dat Tessa even op zoek moet naar een antwoord maar het antwoord “ik geef niemand een kadootje” is bevredigend genoeg. Mijn lichte spanning is verdwenen, Evelien weet mij door haar oprechtheid gerust te stellen.

We gaan beginnen, het duurt even totdat Tessa de aandacht krijgt aangezien de deelnemers vele verhalen kwijt moeten aan hun altijd luisterende vrijwilligers. Wanneer dit is gelukt, gaan Anne, Evelien, Antje en Ina een uur succeservaringen tegemoet. Of het ze nu na één keer of na tien keer lukt om de tennisbal in de korf te gooien; het applaus, het gejuich en de complimenten blijven even groot. En telkens, na dat applaus, gejuich of de complimenten, zie je een grote glimlach op hun gezicht verschijnen. Heel af en toe in combinatie met een vreugdesprongetje.

Niet alleen de sporters maar ook ik krijg complimenten. Met name van de deelnemers. Tegelijkertijd zijn ze ook een kritisch publiek. Wanneer ik de bal mis gooi, hoor ik ze achter mij lachen. Wanneer ik vervolgens vraag of ze me uitlachen, hebben ze geleerd om te zeggen dat ze me toe lachen. Ik durf dit in twijfel te trekken.

Wanneer ik na die tijd nog even napraat met Tessa weet ze precies te benoemen wat ik afgelopen uur heb ervaren: “Als trainster van deze groep geef ik veel energie aan de sporters. Tegelijkertijd krijg ik ook veel terug wanneer ik de deelnemers plezier zie hebben, wanneer ik vooruitgang zie en het elke week weer gezellig is”. Anne komt het gesprek binnen waarin ze nog even het volgende wil vertellen: “Tessa is een erg leuke trainster die altijd complimenten geeft, soms serieus kan zijn maar ook veel grapjes kan maken. Deze grapjes zijn de ene keer wel leuk en de andere keer minder grappig”.

Met een grote glimlach en een overdosis aan vergaarde liefde stap ik in mijn auto op weg naar huis. Een werkavond is nog nooit zo leuk geweest!

Janke Mars, coördinator Uniek Sporten Groningen

 

De Brug Noord Groningen organiseert elke week sport&spel aan twee verschillende groepen mensen met een verstandelijke beperking. De ene groep heeft een hogere intensiteit als de andere groep. Tessa heeft besloten om te stoppen in verband met andere werkzaamheden. Daarom is er met ingang van 1 januari 2020 een vacature als sport&spel docent bij De Brug regio Noord Groningen in Appingedam. Ben ji nieuwsgierig naar deze vacature? Neem dan contact op via  debrugnoordgroningen@gmail.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: