Direct door naar content
8 X BN'ers met een beperking afbeelding nieuwsbericht

8 X BN'ers met een beperking

14 mei 2019

In de mediawereld zie je steeds vaker mensen met een beperking. Dat is goed nieuws, want een beperking mag gezien worden! We hebben daarom een lijstje gemaakt met BN’ers met een beperking die jij als inspiratie kan gebruiken. Wie is jouw favoriet?

Marc de Hond
TV-presentator, voormalig rolstoelbasketballer, schrijver, theatermaker en cabaretier: Marc de Hond is het allemaal. Zijn dwarslaesie, die hij opliep door een tumor in zijn ruggenmerg, heeft hij het boek Kracht geschreven. Ook in zijn theatervoorstelling Voortschrijdend Inzicht kwam de revalidatie daarvan met veel humor terug. 

Lucille Werner
Ze werd bekend van Lingoen misschien nog wel bekender van haar ‘loopje’. Want ondanks dat ze door haar CP iets moeilijker loopt stond zij erop dat ze in beeld naar haar desk mocht lopen. Ze zet zich nog altijd in voor iedereen met een beperking, bijvoorbeeld met de zoektocht naar de Minister voor Gehandicaptenzaken. 

Matijn Nijhuis
Je ziet hem niet zo vaak, maar als je radio luistert kun je hem wel horen. Matijn Nijhuis is namelijk nieuwslezer bij Radio 2. Net als Lucille Werner heeft hij CP, wat in zijn geval betekent dat hij spasmes in zijn arm en benen heeft. Ken je zijn vlogs al? Bekijk ze hier

Tako Rietveld
Journalist Tako Rietveld werd vooral bekend door Het Jeugdjournaal. Voor de camera liet hij zien dat je ook zonder rechter onderarm mensen kunt interviewen. Hij gaat ook met veel humor om met zijn beperking. Kijk maar hoe hij een oproep deed voor assistentie in zijn werk als Kindercorrespondent:

Tweet Tako Rietveld

— Tako Rietveld (@TakoRietveld) 8 maart 2019

Kim Feenstra
Topmodel Kim Feenstra is niet alleen heel erg mooi, ze heeft ook al vanaf haar jeugd een beperking aan haar gehoor. Door een auto-ongeluk werd ze slechthorend aan beide horen. Ze maakte dat bekend in het programma Holland’s Next Top Model nadat ze veel commentaar had gehad op haar manier van praten. 

Annemarie Postma
Voor Kim Feenstra was Annemarie Postma in de jaren negentig het eerste model met een zichtbare handicap. Tegenwoordig is ze vooral bekend als ‘The Sitting Chef’ met haar boeken over gezonde voeding als je in een rolstoel zit. 

Filemon Wesselink 
Natuurlijk ken je Filemon Wesselink, maar wist je dat hij autisme heeft? Hij kwam daar zelf achter tijdens zijn eigen tv-programma Het is hier autistisch. 

Vincent Bijloo
Zijn er ook BN’ers met een visuele beperking? Zeker! Vincent Bijloo bijvoorbeeld is cabaretier, schrijver en columnist. Hij heeft ook veel op de radio gedaan, want voor hem als blinde is radio altijd het mooiste medium geweest. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: