Direct door naar content
Zo ga je naar een festival in een rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Zo ga je naar een festival in een rolstoel

24 mei 2019

In een rolstoel naar muziekfestival? Natuurlijk kan dat! Omdat het festivalseizoen al voor de deur staat geven we je een aantal handige tips hoe je dat slim kan aanpakken. 

Als je in een rolstoel zit kun je ook gewoon van de vele muziekfestivals die we in Nederland of verder weg in Europa genieten. De voorbereiding hierop is voor jou misschien iets anders dan voor een ander. Hoewel het belangrijkste natuurlijk is dat je in het blokkenschema kijkt welke bands en acts je wil zien. 

1. Speciaal ticket
Bij sommige festivals kun je een speciaal ticket aanvragen voor een begeleider. Vaak kun je deze tickets tegen een gereduceerd tarief kopen. Dat is handig omdat je zo een vriend of familielid mee kan nemen die jou kan assisteren op het festivalterrein. En dat is natuurlijk ook veel gezelliger!

2. Overnachten
Ga je meerdere dagen naar het festival dan zul je ook een overnachting moeten regelen. Je kan naar een hotel in de buurt zoeken, maar als je voor het echte festivalgevoel gaat dan zoek je een plekje op de camping. Vaak zijn voor jou speciale plekken ingericht waar je soms zelfs je auto naast je tent kan parkeren.

3. Maak vrienden
Misschien ga je al met een vriendengroep, maar als dat niet zo is dan is een goed idee om vrienden te maken. Zeker als het heeft geregend kan het terrein modderig worden, dan is het wel handig als je sterke mensen om je heen hebt die je daar door heen kunnen duwen. Op sommige festivals zijn hier trouwens al speciale teams voor om je te helpen. 

4. De rolstoeltribune
Een voordeel als je in een rolstoel een festival bezoekt: je hebt vaak de beste plekken. Je moet je misschien vooraf wel even aanmelden voor een rolstoeltribune. Dan heb je wel goed zicht op het podium en je favoriete band! 

5. Waar is de EHBO?
Tot slot: je gaat er natuurlijk vanuit dat je ze niet nodig hebt, maar toch is het handig als je weet waar de EHBO-tent is. Op een groot festival heb je die op meerdere plekken staan en zijn ze ook goed herkenbaar.  

Foto: PJ_Photography / Shutterstock.com

Bron: Passionate People

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: