Direct door naar content
Stoer: breakdancer Samuka heeft één been afbeelding nieuwsbericht

Stoer: breakdancer Samuka heeft één been

25 mei 2019

Breakdance is al heel erg stoer met al die snelle moves, maar Bboy Samuka uit Brazilië is wel echt een stoere gast. In zijn shows laat hij zien dat je met een beperking ook helemaal los kan gaan op de vloer, want Samuka danst met één been! 

Samuel Henrique kreeg op zijn tiende te horen dat hij kanker in zijn been had. Tussen zijn tiende en zijn veertiende verbleef hij nagenoeg helemaal in het ziekenhuis voor bestraling en chemotherapie. Dat bleek toch niet goed aan te slaan, waardoor op zijn veertiende zijn been toch moest worden geamputeerd. Zijn moeder leerde hem dat hij vooral niet moest opgeven en bij de pakken neer moest gaan zitten. 

Breakdance
Twee maanden na zijn operatie begon hij daarom met breakdancen en daardoor leerde hij allemaal nieuwe mensen kennen. En dat veranderde zijn leven. “Eerst wilde ik nog onzichtbaar zijn, maar door het breakdancen wilde ik juist gezien worden”, vertelt hij in een interview.

Crew
Bboy Samuka, zoals hij zichzelf noemt, is nu een populaire breakdancer. Hij gaat de hele wereld over om te laten zien dat je met één been ook de dansvloer kan overnemen. Dat doet hij niet alleen, want hij zit ook de ILL-Abilities crew: een groep van acht breakdancers uit de hele wereld met verschillende beperkingen. 

Kijk hier naar de moves van Samuka: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: