Direct door naar content
In je rolstoel van Pinkpop tot Sziget afbeelding nieuwsbericht

In je rolstoel van Pinkpop tot Sziget

28 mei 2019

Nederland is een echt festivalland: voor elke muziekstijl vind je wel een festival. Daar kun je ook gewoon heen als je in rolstoel zit. We hebben een aantal festivals op een rij gezet die extra rolstoelvriendelijk zijn. 

Pinkpop
Misschien wel het bekendste festival van Nederland. Dit jaar wordt van 8 tot en met 10 juni de 50steeditie gevierd met grote namen als Fleetwood Mac en The Cure. Dit festival is ook al jaren goed ingericht op rolstoelgebruikers met speciale podia en een begeleidingsteam van de organisatie Inter. Zij helpen jou over het festivalterrein. 

Bospop
Bij Bospop (12 tot 14 juli) in Weert maken ze sinds vorig jaar ook gebruik van extra begeleiders. Je komt daar binnen bij een speciale ingang, die lekker breed is zodat je er gewoon door kan met je rolstoel. Daar wordt je opgevangen door begeleiders die je naar het speciale podium brengen. In een noodsituatie weten zij ook hoe de vluchtroutes lopen. Toch handig. 

North Sea Jazz
Hou jij van jazz, blues en soul? Dan mag je North Sea Jazz van 12 tot 14 juli in Ahoy Rotterdam niet missen. Doordat dit festival binnen is en dus niet op een modderig terrein kun je hier ook goed met je rolstoel komen. 

Solar
Solar Festival van 1 tot en met 4 augustus in Roermond is een festival van techno tot rap. Dit festival wordt grotendeels op de stranden rond de Grindmeren georganiseerd, maar door rijplaten kun je de verschillende podia toch goed bereiken. Ze hebben hier ook aangepaste toiletten en parkeerplaatsen. 

Sziget
Zoek je het liever buiten Nederland? Dan is Sziget (7-13 augustus) in Budapest een echte aanrader. Dit grote festival is ook heel goed toegankelijk in een rolstoel. Ze hebben daar zelfs een speciale ‘Easy Access Camping’. Ook kun je daar rolstoelen huren. 

Kijk op de website van de Vlaamse organisatie Inter, waar zij begeleidingsteams inzetten.  

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: