Direct door naar content
Moeder ontwerpt harnas voor zoon met CP afbeelding nieuwsbericht

Moeder ontwerpt harnas voor zoon met CP

29 mei 2019

Soms kan een kleine uitvinding een grote verandering betekenen. Dat zie je wel bij de Upsee. Met dit harnasje kan een kind als het ware meelopen met zijn vader of moeder. Het is bedacht door een moeder van een jongetje met CP. 

Debby Elnatan uit Israël kwam op het idee toen ze hoorde dat haar zoontje met CP zich niet bewust is van zijn benen. “Dat vond ik heel erg moeilijk om te horen. Ik ben daarom elke dag met hem gaan wandelen. Dat was voor ons allebei nogal zwaar. Daardoor ben ik op het idee van de Upsee gekomen”, vertelt ze in een interview met Daily Mail. 

Handen vrij
Hoe werkt het? Het kind zit in het harnas dat weer met een riem vast zit aan een volwassenen. Op die manier kan het kind staan en met zijn of haar ouders mee bewegen. Ze worden zo goed ondersteunt en ze hebben de handen vrij om nog lekker te blijven bewegen. Het is op die manier behalve gezellig met elkaar ook goed omdat ze zo op een andere manier in beweging zijn. 

Geit aaien
Voor gezinnen die de Upsee al probeerden heeft het een grote verandering gebracht. Ze kunnen nu op een hele andere manier uitstapjes maken. Door het harnas kunnen de kinderen die normaal in een rolstoel zitten mee voetballen of naar de speeltuin. Ook een bezoek aan de kinderboerderij wordt een andere ervaring. Zo kun je in deze video zien hoe een jongetje voor het eerst een geit en een konijn aait, omdat hij er nu pas bij kan. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: