Direct door naar content
Esther Vergeer maakt het onmogelijk mogelijk afbeelding nieuwsbericht

Esther Vergeer maakt het onmogelijk mogelijk

18 mei 2019

Paralympisch tenniskampioen Esther Vergeer komt aan het woord in een videoportret van TeamNL-sponsor Toyota. De chef de mission van de Paralympische ploeg vertelt in de ‘Start Your Impossible’ video hoe ze telkens weer de strijd aangaat om het onmogelijke mogelijk te maken. 

Zelf deed ze dat in eerste instantie op de tennisbaan, maar inmiddels doet ze dat via haar eigen stichting, de Esther Vergeer Foundation. Esther zet zich in voor kinderen met een lichamelijke beperking. Ze wil het onmogelijke mogelijk maken. 

In de video vertelt Vergeer hoe ze heeft gestreden om gelijkwaardigheid en vooral ook aandacht in de sport. “Toen ik jong was, waren paralympische sporters nauwelijks bekend. Ze kwamen niet op televisie, terwijl ik graag helden had gehad in wie ik mij kon herkennen”, vertelt ze.

Eén TeamNL
Als chef de mission wil ze graag dat de Olympische en Paralympische ploeg tot één TeamNL wordt gesmeed, zonder onderscheid in sport, sporters en discipline. “We hebben al enorme stappen gemaakt, maar ik zou nog meer gelijkwaardigheid in de sportwereld willen zien.” 

Inspireren 
Toyota wil als officiële partner van TeamNL mensen aanmoedigen om door te gaan, voorbij de finish en voorbij het onmogelijke. “Met de Start Your Impossible video’s brengen we een ode aan onze Nederlandse sporthelden. We laten zien dat niets onmogelijk is en hopen mensen te inspireren”, vertelt Nicole Groeneveld, de campagnemanager van Toyota. 

Sporthelden 
Esther Vergeer is één van de (oud-)atleten die haar verhaal vertelt in de campagnevideo’s. Naast de video met Esther Vergeer werden er ook video’s gemaakt met Olympisch schaatskampioene Ireen Wust en Olympisch turnkampioene Sanne Wevers. Ook in andere landen worden sporthelden geëerd. 

De video met Esther Vergeer bekijk je hier:

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: