Direct door naar content
Jur voetbalt 'gewoon' met zijn leeftijdsgenootjes afbeelding nieuwsbericht

Jur voetbalt 'gewoon' met zijn leeftijdsgenootjes

14 mei 2019

Jur (11) voetbalt al vijf jaar lang bij voetbalvereniging Succes in Hippolytushoef. Wekelijks traint hij twee keer met zijn ploeggenoten en op zaterdag spelen ze een wedstrijd.  

Jur werd geboren met fibula aplasie, een aanlegstoornis van het been. Hij mist daardoor het kuitbeen van zijn rechterbeen en het scheenbeen is verkort. Toen hij dertien maanden oud was is zijn voet geamputeerd en zijn scheenbeen rechtgezet. 

"Soms zou ik wel iets sneller willen rennen, maar meestel hou ik wel iedereen bij."

Gewoon meedoen
Jur begon op zijn zesde met voetbal, puur omdat hij het leuk vond om met de bal te spelen. Dat doet hij, ondanks zijn beperking, 'gewoon' in het reguliere team van VV Succes. "Ik kan gewoon goed meedoen met het voetballen, dus ik zit niet bij een aparte voetbalvereniging. Soms zou ik wel eens sneller willen rennen maar meestal hou ik iedereen wel bij", vertelt hij.

"Zijn beperking ziet hij niet als een probleem tijdens het sporten."

Sneller rennen
Twee maanden na de operatie leerde hij voor het eerst lopen met een onderbeenprothese. "Ik heb een hele goede voet aan mijn prothese waar veel vering in zit dus kan ik ook sneller rennen dan met een normale prothesevoet", legt hij uit.

Zijn beperking ziet hij wat dat betreft ook niet als een probleem tijdens het sporten. "Ik vind het vooral heel belangrijk dat ik er plezier in heb. Maar stiekem wil ik ook wel graag winnen. Ik kan namelijk niet zo goed tegen mijn verlies", lacht hij.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: